fbpx
Sport

Brazilci stali u odbranu Viniciusa nakon novog rasističkog ispada: Pravili ste od crnaca robove…

Ova vijest je preuzeta sa portala Sport 1

Rasistički napadi na ofanzivca Real Madrida Viniciusa Juniora dostigli su jučer vrhunac na gostovanju Real Madrida kod Valencije. Zvijezda madridskog tima bila je žestoko uzdrmana provokacijama navijača Valencije, dobio je i crveni karton, a situacija se ni danas ne smiruje.

U njegovu odbranu su stali saigrači iz reprezentacije Brazila Casemiro i Richarlison. Casemiro je nekad dijelio i svlačionicu sa Viniciusom u Real Madridu, a poručio je mladom saigraču sljedeće:

“Razočaran sam i veoma tužan, zapravo me sramota, kad vidim da se epizode rasizma prema mom saigraču Viniciusu Junioru ponavljaju. Ne možemo nastaviti da tolerišemo problem koji prevazilazi sport, ima uticaj na cijelo društvo i prolazi nekažnjeno”.

Mnogo je oštriji bio napadač Tottenhama Richarlison.

“Uvijek su radili sve što mogu da onemoguće crncima da dođu do vrha. Porobljavali su nas, marginalizirali i ubijali. Ipak, neće nikad moći zaustaviti one koji su rođeni da budu veliki. Historija zaboravlja pacove, ali pamti one koji su se borili protiv takvih, loših ljudi”, poručio je Richarlison.

Oznake:

Možda vas zanima