fbpx
Pratite nas

Upišite traženi pojam

Vijesti

Božo Mihajlović: Reprodukovan snimak saslušane svjedokinje pred Državnim sudom

Reprodukovanjem snimka ranije saslušane svjedokinje pred Sudom Bosne i Hercegovine, nastavljeno je obnovljeno suđenje suspendovanom tužiocu Državnog tužilaštva Boži Mihajloviću za nesavjestan rad u službi.

Božo Mihajlović. Foto: BIRN BiH

Na današnjem ročištu pred Općinskim sudom u Sarajevu reprodukovan je snimak saslušanja svjedokinje Državnog tužilaštva Jasmine Gafić iz 2019. godine, koja je izjavila da je 2010. bila zaposlena kao tužiteljica u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine pri Odjelu za organizovani kriminal.

Gafić je tada izjavila da su tužioci uvijek potpisivali akte jedni za druge kada su odsutni na poslu te je, nakon što joj je predočena naredba za kasu deponovanih predmeta iz septembra 2010., potvdila da ju je ona potpisala nakon što joj je Mihajlovićeva saradnica donijela akt.

Nakon reprodukcije snimka, Kantonalno tužilaštvo i Odbrana izjavili su da ne bi imali dodatna pitanja za svjedokinju Gafić.

Mihajlović je optužen da je propustio vršiti nadzor nad radom i postupanjem svoje daktilografkinje, koja je prisvojila privremeno oduzeti novac iz više predmeta u iznosu od preko 100.000 konvertibilnih maraka (KM).

Njemu je prvobitno suđeno u Sudu BiH, gdje je osuđen na pet godina zatvora, ali je Apelaciono vijeće krajem 2020. ukinulo presudu i postupak prenijelo na Općinski sud u Sarajevu.

Nastavak suđenja je 31. maja.


Post Views: 1

Izvor

Izdvojeno

Crna hronika

Pjevač Mujo Hodžić, bivši takmičar “Zvezda Granda” preminuo je danas u Tuzli. Mnogi se prijatelji opraštaju od njega na društvenim mrežama. Porodici želimo iskreno...

Vijesti

Ulaskom u ovu godinu nastupila su i nova pravila za osiguranike, buduće penzionere. Naime, pomiče se starosna dob potrebna za ostvarivanje penzije. Kako su...

Vijesti

Nekadašnji učesnik „Zvezda Granda“ Mujo Hodžić preminuo je u 26. godini života, a kako Grand saznaje pjevač se objesio. Izvor blizak blizak Grandu otkrio je da je Mujo već...

Crna hronika

Policijski službenici PU Stari Grad su, nastavljajući rad u cilju identifikacije tijela pronađenih dana 11.04.2024. godine na lokalitetu Bentbaša, a nakon prepoznavanja od strane...