fbpx
Sport

Bosanac kojeg ne smijemo izgubiti golom i asistencijom srušio reprezentaciju Srbije

Ova vijest je preuzeta sa portala Sport 1

Šesnaestogodišnji napadač ljubljanske Olimpije, Aldin Jakupović, postigao je pogodak i ubilježio asistenciju za pobjedu Slovenije na Euru za igrače do 17 godina protiv Srbije rezultatom 4:2.

Jakupović je rođen 2006. godine, roditelji su mu rođeni u Krajini, a igra na poziciji napadača i mnogi ga smatraju jednim od najvećih talenata tamošnjeg fudbala.

Sa 15 godina je potpisao prvi profesionalni ugovor sa Olimpijom, a trenuntno nastupa za omladinske selekcije aktuelnog prvaka Slovenije.

Uspio je debitovati i za seniore Olimpije i to u Kupu Slovenije u gostujućoj pobjedi protiv Nafte rezultatom 3:1 kada je u igru ušao u posljednjih pola sata. 

Kako piše portal inmedia.ba, Aldin svaki dan ide 70 km u jednom pravcu u školu i na trening, te da je izrazito ustrajan u ostvarenju svog cilja. 

Jakupović s obzirom na porijeklo roditelja ima pravo nastupa za našu selekciju i nadamo se da će čelni ljudi bh. fudbala na čelu sa direktorom reprezentacije, Zvjezdanom Misimovićem, uspjeti privoljeti mladog napadača da obuče dres Zmajeva. 

Oznake:

Možda vas zanima