fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sport

Borussia dodatno osramoćena zbog skandala uoči finala: Pogledajte poruku koja će odjeknuti svijetom

Ova vijest je preuzeta sa portala Sport 1

Ipak, zbog skandaloznog poteza koji je rukovodstvo ovog kluba napravilo uoči finala Lige prvaka, Borussija je zauvijek narušila svoju reputaciju.

Podsjetimo, Borussija je prije nekoliko dana potpisala ugovor sa njemačkim proizvođačem oružja, kompanijom Rheinmetall, poznatom po tome što aktivno naoružava Izrael u njihovom zločinačkom i krvavom pohodu na Pojas Gaze i Palestinu.

Logo ove kompanije istican je na svim Borussijinim produktima uoči finala Lige prvaka, kao i na reklamama na stadionu, a sam potez izazvao takav negativni odjek da je veliki broj neutralnih ljubitelja, pa čak i onih koji ne vole Real Madrid, navijalo za kraljevski klubu u sinoćnjem finalu. 

Zanimljiva je i naslovnica evropskog izdanja utjecajne njemačke novinske agencije – Politica, koja također nije krila zadovoljstvo zbog poraza Borussije. 

Politico je objavio tekst sa naslovom: “Njemački proizvođač oružja poražen u finalu Lige prvaka”, te na taj način dodatno osramotio kako samu kompaniju, tako i jedan od najvećih njemačkih klubova. 

Inače, vrijedi napomenuti da su navijači Borussije uradili ono što je do njih i ogradili se od poteza svog kluba te uspjeli makar malo ublažiti sramotu izazvanu ovako skandaloznim potezom.  

 

Izdvojeno

BiH

Službene novine Federacije Bosne i Hercegovine objavile su jučer novi pravilnik o zabrani pušenja u ovom entitetu koji će na snagu stupiti osam dana...

Biznis

„Do kraja jula bit će raspisan tender za izbor izvođača radova za izgradnju međudržavnog mosta preko rijeke Tare na spoju magistralne ceste na lokaciji...

Magazin

Kanita Karić, mlada estradna umjetnica, već je postala prepoznatljivo lice na bh. muzičkoj sceni. Iza nje jemnoštvo lijepih pjesama, pregršt sjajnih nastupa, video uradaka...

Vijesti

RK Konjuh već uveliko kreće sa pripremama za novu sezonu. Nova imena naći se se u sastavu rukometnog kluba iz Živinica. Iz RK Konjuh...