fbpx

Bombaški napad u brčanskom naselju Ivici/FOTO

od Urednik

Redakciji Otiska se obratila Ada, supruga Enesa Smajlovića koja je iznijela detalje o bacanju eksplozivne naprave na njihovu porodičnu kuću u brčanskom naselju Ivici.

O ovome događaju koji se dogodio u četvrtak 21.septembra oko 21 sat, policija Brčko distrikta Bosne i Hercegovine nije upoznala javnost. A, trebala je.

Vratimo se ispovijesti Ade Smajlović.

-Dijete od 7 godina i ja smo bili u kući. Snažna eksplozija nas je uznemirila. Bili smo uplašeni. Eksplozivna naprava je bačena ispred naše „sporedne“ kuće koja se nalazi odmah do ove gdje živimo- kazala nam je Ada.

Dodajući da su nakon eksplozije nastala oštećenja, te da je policija izašla na lice mjesta i uradila uviđaj.

-Zbog toga smo doživjeli veliki šok dijete i ja. Obzirom da sam dijabetičar moje stanje se još više pogoršalo. Od straha sam izgubila svijest. Sanitetskim vozilom sam prebačena u Hitnu medicinsku pomoć- kaže Smajlović.

Nakon čega, Ada, iznosi informaciju da je unazad mjesec dana konstantno prate dvije njoj poznate osobe.

-Na kućna vrata NN osobe su mi dolazile 2 puta u večernjim satima dolazile koje tražile mog supruga koji je, već 4 mjeseca, zbog njih, nedužan u pritvoru u Tuzli. Zbog straha sam ih prijavila policiji prije 15-ak dana i onda se u četvrtak događa eksplozija- zaključuje Ada Smajlović svoju priču za Otisak.

Ostaje nejasno zašto o eksploziji policija Brčko distrikta Bosne i Hercegovine nije obavijestila javnost kada to čine i za mnogo beznačajnije stvari.

Otisak.ba

Objava Bombaški napad u brčanskom naselju Ivici/FOTO pojavila se prvi puta na Otisak.ba.

Izvor

Možda vam se sviđa

O nama

cropped-LogoBH.png

Bosanskohercegovački internet portal!

@2023 BH Portal – Sva prava zadržana. Designed and Developed by RBI.