fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Crna hronika

Bombaški napad u brčanskom naselju Ivici/FOTO

Redakciji Otiska se obratila Ada, supruga Enesa Smajlovića koja je iznijela detalje o bacanju eksplozivne naprave na njihovu porodičnu kuću u brčanskom naselju Ivici.

O ovome događaju koji se dogodio u četvrtak 21.septembra oko 21 sat, policija Brčko distrikta Bosne i Hercegovine nije upoznala javnost. A, trebala je.

Vratimo se ispovijesti Ade Smajlović.

-Dijete od 7 godina i ja smo bili u kući. Snažna eksplozija nas je uznemirila. Bili smo uplašeni. Eksplozivna naprava je bačena ispred naše „sporedne“ kuće koja se nalazi odmah do ove gdje živimo- kazala nam je Ada.

Dodajući da su nakon eksplozije nastala oštećenja, te da je policija izašla na lice mjesta i uradila uviđaj.

-Zbog toga smo doživjeli veliki šok dijete i ja. Obzirom da sam dijabetičar moje stanje se još više pogoršalo. Od straha sam izgubila svijest. Sanitetskim vozilom sam prebačena u Hitnu medicinsku pomoć- kaže Smajlović.

Nakon čega, Ada, iznosi informaciju da je unazad mjesec dana konstantno prate dvije njoj poznate osobe.

-Na kućna vrata NN osobe su mi dolazile 2 puta u večernjim satima dolazile koje tražile mog supruga koji je, već 4 mjeseca, zbog njih, nedužan u pritvoru u Tuzli. Zbog straha sam ih prijavila policiji prije 15-ak dana i onda se u četvrtak događa eksplozija- zaključuje Ada Smajlović svoju priču za Otisak.

Ostaje nejasno zašto o eksploziji policija Brčko distrikta Bosne i Hercegovine nije obavijestila javnost kada to čine i za mnogo beznačajnije stvari.

Otisak.ba

Objava Bombaški napad u brčanskom naselju Ivici/FOTO pojavila se prvi puta na Otisak.ba.

Izvor

Izdvojeno

BiH

Privremeni izvod iz centralnog biračkog spiska za ovogodišnje lokalne izbore dostupan je javnosti, saopšteno je iz Centralne izborne komisije BiH. CIK je pozvao sve...

Biznis

Stambeno poslovni objekat Nova Pecara u Tuzli bit će bogatiji za dugo očekivani Bingo hipermarket koji će svoja vrata će otvoriti 13. juna u...

Magazin

Pjevač Tropico benda, Aleksandar Sale Cvetković, doživio je nezgodu u jednom shopping centru te je završio u bolnici. Pjevaču je jučer iznenada pozlilo, nakon...

Sport

Ova vijest je preuzeta sa portala Sport 1 Slaviša Radović, lijevi bek, više neće nositi dres FK Sarajevo. On se od bordo tima oprostio...