fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sport

Bivši fudbaler Sarajeva poveo klub do WWin lige: Želja mi je da ostanem u Radniku

Ova vijest je preuzeta sa portala Sport 1

Brazilac Nathan da Cruz iza sebe ima odličnu sezonu u šampionu Republike Srpske i od sljedeće sezone članu WWin lige Bosne i Hercegovine, Radniku.

Cruz je bio jedna od pokretačkih snaga Radnika, te je bio i jedan od najboljih igrača čitavog šampionata.

– Veoma sam srećan i počastvovan što sam dio ovog projekta od njegovog početka. Osjećam da smo napravili veliko postignuće, kaže nam Nathan da Cruz.

Njegove igre nisu prošle nezapaženo, ali bi on volio da sa Radnikom igra WWin ligu.

– Zadovoljan sam svojim igrama, ali uvijek se može napredovati. Najvažnija mi je bilo da sam pomogao timu u ovom uspjehu. Borili smo se za ovaj trenutak i veoma sam srećan. Šta nosi budućnost, ne znam. Sada je vrijeme za odmor od naporne sezone, ali moja želja je da ostanem u Radniku.

Igrao je Cruz već Premijer ligu u dresu Sarajeva i sarajevskog Olimpika, pa i zna šta čeka njega i saigrače u elitnom rangu.

– Znamo da je taj nivo fudbala bolji. Moramo napredovati u mnogo aspekata i pokušati evoluirati. Nadamo se i da će pojačanja koja dođu dodatno ojačati klub.

Nathan da Cruz je prije pet i po godina stigao u Bosnu i Hercegovinu, a od tada je uz manje odlaske nosio dresove Sarajeva, Olimpika, Slobode iz Novog Grada i sada Radnika. Kako kaže, brzo prilagođavanje kulturi ga je ostavilo u Bosni i Hercegovini.

– Brazilaca ima mnogo po svijetu, svuda smo rasprostranjeni i ja sam još samo jedan od njih. Vjerujem da me je privuklo da ostanem ovoliko to brzo prilagođavanje kulturi i jeziku, što mi je posljedično i otvorilo vrata u Bosni.

Izdvojeno

BiH

Službene novine Federacije Bosne i Hercegovine objavile su jučer novi pravilnik o zabrani pušenja u ovom entitetu koji će na snagu stupiti osam dana...

Biznis

„Do kraja jula bit će raspisan tender za izbor izvođača radova za izgradnju međudržavnog mosta preko rijeke Tare na spoju magistralne ceste na lokaciji...

Magazin

Kanita Karić, mlada estradna umjetnica, već je postala prepoznatljivo lice na bh. muzičkoj sceni. Iza nje jemnoštvo lijepih pjesama, pregršt sjajnih nastupa, video uradaka...

Vijesti

RK Konjuh već uveliko kreće sa pripremama za novu sezonu. Nova imena naći se se u sastavu rukometnog kluba iz Živinica. Iz RK Konjuh...