fbpx
Pratite nas

Upišite traženi pojam

Magazin

Bivšem bubnjaru Parnog valjka tri godine zatvora za smrt pješaka

Bivši bubnjar Parnog Valjka Dražen Scholz osuđen je nepravomoćno u ponedjeljak na ponovljenom suđenju na zagrebačkom Županijskom sudu na tri godine zatvora zbog izazivanja prometne nesreće 2017. kada je poginuo pješak Vjeran Dasović, prenosi Fena.

Kako se doznaje na sudu, Scholz je na ponovljenom suđenju nepravomoćno osuđen na tri godine zatvora zbog izazivanja prometne nesreće te nepružanja pomoći žrtvi nakon nesreće.

Na prvom suđenju održanom na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu, Scholz je bio nepravomoćno osuđen na četiri i pol godine zatvora zbog prouzročenja nesreće pod utjecajem alkohola i droga, no kako je na ponovljenom suđenju utvrđeno da nije vozio pod utjecajem alkohola i droge te su kvalifikacije iz optužnice otpale, podsjeća Hina.

Do izmjene optužnice protiv bivšeg bubnjara Parnog valjka došlo je nakon provedenog dopunskog vještačenja koje sa sigurnošću nije moglo potvrditi ranije navode iz optužnice prema kojima je Scholz u trenutku nesreće u krvi imao kokain i alkohol.

Sutkinja Daniela Kustec je u obrazloženju presude odbacila navode Scholzove obrane prema kojoj bivši bubnjar nije vidio da je automobilom udario pješaka, već je samo čuo udarac.

“Vaša obrana je ocijenjena kao neživotna, neuvjerljiva, neistinita i namijenjena otklanjanju kaznene odgovornosti”, poručila je sutkinja Scholzu.

Prema optužnici, Scholz se teretio da je 22. rujna 2017., oko 5,30 sati, svojim renault clijom naletio na pješaka Vjerana Dasovića koji je prelazio Ilicu na pješačkom prijelazu kojim ne upravljaju semafori.

Pješak je zadobio teške tjelesne ozljede od kojih je preminuo tri dana kasnije u KB Sestara milosrdnica.

Izvor

Izdvojeno

Biznis

Salih Doglod zvani Luka svoj radni vijek vezao je uglavnom za rudnike na općini Zenica. Kako je zatvoren rudnik Stranjani u kojem je radio...

Crna hronika

U prigradskom naselju Lipnica kod Tuzle danas se dogodilo ubistvo. Kako je saopšteno, muškarac je ubio ženu. Kako je saopćeno iz Uprave policije MUP-a...

Vijesti

Služba civilne zaštite Grada Tuzle upozorava građane da je izdato NARANDŽASTO upozorenje od strane Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, za period od 23.02.2024. godine od...

Crna hronika

Na magistralnom putu M-4 Tuzla – Doboj, u naselju Donja Lohinja kod Gračanice, jučer se dogodila teška saobraćajna nesreća u kojoj je jedna osoba...