fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Zanimljivosti

BIJELO DUGME KREĆE NA TURNEJU: Poznato ime novog klavijaturiste

Ove godine se obilježava 50 godina od nastanka benda Bijelo Dugme, zbog čega će bend krenuti na turneju, ali ovog puta u rokenrol postavi.

Još uvijek se ne zna koja će tačna postavka benda izaći na binu ovog ljeta na turneiji po bivšim državama Jugoslavije. Ono što je gotovo izvjesno je da tu neće biti Željka Bebeka, koji je u lošem odnosu sa svojim bivšim bendovskim saborcima, poslnednji put kad su svirali zajedno, sve se završilo tako što ih je Bebek tužio, piše CityMagazine.

Kako je Highway Star Magazin na svom Instagramu objavio Bijelo Dugme će gotovo izvnesno nastupati u postavi sa pnevačima Alenom Islamovićem i Mladenom Vojčićem Tifom.

Ono što je zanimljivo, magazin navodi da će se za klavijaturama naći pop pnevač Ognjan Radivojević, koga znamo i po njegovo solo karijeri, ali i kao Bregovićevog bivšeg saradnika u Orkestru za Svadbe i sahrane.

Kako su već neki mediji ranije izvještavali, Bregović će na binu sa ekipom Alen Islamović, Mladen Vojičić Tifa, Zoran Redžić, te Điđi Jankelić za bubnjevima i Ognjen Radivojević kao klavijaturista umjesto nedavno preminulog Vlade Pravdića.

Bijelo Dugme za sad ima jedni potvrđeni nastup u Kragujevcu, na Arsenal festu, 28. juna, ali sigurni smo da će se u narednim danima pojaviti i novi datumi.

(Express / CDM)

Izvor

Izdvojeno

Vijesti

Jeziv zločin u Tuzli koji je počinio Mujaga Čičkušić, ubivši suprugu Amelu i dvoje djece, pa sebe skokom za zgrade i dalje izaziva nevjericu...

Vijesti

Ovo je Amela Čičkušić koju je u Tuzli, zajedno sa dvoje djece sjekriom ubio muž Mujaga Čičkušić. Amela je radila kao medicinska sestra na...

Vijesti

Istražitelji još uvijek nisu utvrdili krajnji motiv trostrukog ubistva u Tuzli, ali iz dosadašnje istrage, taj čin Mujaga Čičkušić je planirao, a nakon njega...

Biznis

Javno preduzeće Autoceste Federacije BiH krenulo je u proces otkupa zemljišta na trasi buduće dionice autoputa između Tuzle i Orašja. Podsjetimo da je riječ...