fbpx
Pratite nas

Upišite traženi pojam

Biznis

Bh. maloprodajni div 14. decembra otvara svoj najveći tržni centar do sada

Jedan od lidera domaćeg maloprodajnog sektora – kompanija Belamionix 14. decembra otvara svoj veliki tržni centar u Tuzli.

Ovo će biti dosad najveći tržni centar ove kompanije čije je sjedište u Brčkom, a koja ima objekte širom BiH, piše BiznisInfo.ba.

Naročito su prisutni u tuzlanskoj regiji, ali se šire i po drugim krajevima Bosne i Hercegovine.

Belamionix je prošle godine imao prihode od 244 miliona KM i dobit od skoro 15 miliona KM. Upošljavao je više od 1.000 radnika.

Novi objekat predstavlja jedan moderan i sadržajan centar u kojem će pored postojećeg hipermarketa okupiti kvalitetne brendove i vrhunsku ponudu sadržaja za sve uzraste.

Kako smo ranije pisali, novi objekat prostire se na ukupnoj površini od 17.000 kvadratnih metara a nalazi se na adresi Husinskih rudara (bivša fabrika Guming).

Kako je ranije objavljeno, objekat je poslovnog karaktera, tržni centar sa pratećim sadržajima, spratnosti Sut+P+1.

Etaža suterena je u funkciji parking garaže, na prizemnoj etaži je planiran prostor hipermarketa sa pratećim sadržajima, dok se na spratu uglavnom nalaze poslovni prostori za iznajmljivanje, restorani, caffe i sl.

Inače, centar se gradi na lokaciji gdje je nekada bio smješten proizvodni pogon firme Resod-Guming. Zemljište i devastirani objekat su 2019. godine prodati za 1,3 miliona KM.

Izvor

Izdvojeno

BiH

Dežurni tužilac naredio je obdukciju tijela 25-godišnjaka koji je danas pronađen mrtav, saopćeno je iz MUP-a Tuzlanskog kantona. – Dana 18.02.2024.godine, oko 11:10 sati,...

Crna hronika

U prigradskom naselju Lipnica kod Tuzle danas se dogodilo ubistvo. Kako je saopšteno, muškarac je ubio ženu. Kako je saopćeno iz Uprave policije MUP-a...

Vijesti

Nakon što je u petak Mehmed Hasić, osumnjičeni za terorizam, izručen iz Turske u Bosnu i Hercegovinu, Državno tužilaštvo zatražilo je od Suda BiH...

Biznis

Kompanija Lidl BH objavila je fotografije svoje prve poslovnice u Bosni i Hercegovini koja je u potpunosti izgrađena, piše BiznisInfo.ba. – Prva je početak...