fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Biznis

Bh. firma vodi 100 zaposlenika na Evropsko prvenstvo u Njemačkoj

Riječ je o jednoj od vodećih domaćih kompanija s prihodima od 337.043.079 KM

Zanimljiva vijest dolazi iz preduzeća TT Kabeli sa sjedištem u Širokom Brijegu, koje je odlučilo svojih 100 zaposlenika počastiti jedinstvenim iskustvom – putovanjem na Evropsko prvenstvo u Njemačkoj.

Portal Vrisak.info otkrio je ovu pozitivnu priču kroz razgovor s više zaposlenika poduzeća TT Kabeli.

Ovo iznenađenje obuhvata ulaznice i putovanje za tri utakmice hrvatske nogometne reprezentacije s uključenim svim troškovima, a zaposlenici će biti podijeljeni u tri grupe, te svaka grupa ide na jednu utakmicu, protiv Španije u Berlinu 15. juna, Albanije u Hamburgu 19. juna i Italije 24. juna u Leipzigu.

Ova inicijativa iz TT Kabela predstavlja primjer posvećenosti prema zaposlenicima i prepoznavanja njihove vrijednosti, a uzbuđenje među zaposlenicima je neopisivo, navodi portal.

Jedinstvenost ovog putovanja leži u načinu na koji su ulaznice i putovanja dodijeljeni slučajnim izvlačenjem. Ovakav pristup dodatno je pojačao interes javnosti jer je proces izvlačenja obuhvatio sve zaposlenike, bez obzira na njihov status unutar firme.

Od radnika koji su hijerarhijski najniže rangirani do onih najviših, svi su imali jednaku šansu sudjelovanja.

Poduzeće TT Kabeli su ovakvih pristupom jasno pokazalo svoju predanost jednakosti i poštovanju prema svakom zaposleniku, ističući važnost svake uloge unutar preduzeća.

TT Kabeli d.o.o. Široki Brijeg u 2023. godini imali su prihod od 337.043.079 KM, a dobit im je iznosila 19.963.355 KM. Prema dostupnim podatcima TT Kabeli zaključno s 31.12. 2023. godine imali su 336 zaposlenika.

Izvor

Izdvojeno

Sport

Ova vijest je preuzeta sa portala Sport 1 Naime, nekoliko sati prije utakmice Albanci su napali bar u kojem su se nalazili navijači Srbije...

Magazin

Pjevačica Tanja Savić nedavno je gostovala u emisiji ‘Ami G Show’, no odmah po dolasku popularni voditelj Ognjen Amidžić podsjetio ju je na njeno...

Biznis

Za izgradnju iz općinskog budžeta izdvojeno oko 300.000 maraka U Centru “Safet Zajko” počeli su radovi na izgradnji najvećeg dječijeg igrališta u Sarajevu, čime...

BiH

POMOZI NAM DA SE GRIJEHA KLONIMO, DA ISTINU GOVORIMO, DA DOBRA DJELA RADIMO, DA NIKOM ZLA NE ČINIMO. DA NAŠA DJECA I NAŠA OMLADINA...