fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Vijesti

Benjamina Karić bit će kandidatkinja za načelnicu Novog Sarajeva

Aktuelna gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić ulazi u utrku za načelnicu Općine Novo Sarajevo. Stranke Trojke (SDP, NiP, NS) postigle su dogovor da Karić bude njihova kandidatkinja.

Iako je i Vildana Bešlija iz Naše stranke prije određenog vremena promotivnim spotovima nagovijestila da bi ona mogla biti kandidatkinja ispred Naše stranke, odnosno Trojke, njene nade je raspršila odluka Karić da prihvati poziv rukovodstava ove tri stranke.

Benjamina Karić je funkciju gradonačelnice preuzela kao politički anonimus nakon prošlih lokalnih izbora kada je, poslije prave sapunice i drame u vezi s imenovanjem Bogića Bogićevića, prihvatila poziv SDP-a.

Što se tiče ostalih kandidata Trojke u Kantonu Sarajevo, prema trenutnim informacijama Irfan Čengić (SDP) će biti kandidat u Starom Gradu, Mirza Selimbegović (NiP) u Novom Gradu, Nermin Muzur (NiP) na Ilidži, Amar Dovadžija (NiP) u Ilijašu. Kandidat u Vogošči ispred SDP-a će biti Fuad Abaspahić.

Politička koplja se, očekivano, najviše lome u Općini Centar gdje Srđan Mandić (Naša stranka) namjerava novu kandidaturu, ali određene struje u NiP-u njega ne žele ponovo vidjeti na funkciji načelnika. Iz tog razloga rukovodstva stranaka pokušavaju pronaći optimalno rješenje da bi se postigla saglasnost za jednog kandidata znajući da bi dva kandidata strana Trojke značila veću šansu da stranke opozicije (SDA, DF, SBiH) osvoje tu poziciju.

Što se tiče opozicije ono što je poznato jeste da će Semir Efendić (SBiH) ići po još jedan načelnički mandat u Novom Gradu. U Starom Gradu Dženan Selimbegović (SDA) će ponovo pokušati da pobijedi Irfana Čengića. U Centru najizglednija opcija je Dennis Gratz (DF) uz podršku SDA, dok će u Novom Sarajevu kandidat biti Muamer Bandić, a u Vogošći Migdad Hasanović. Što se tiče Ilidže u javnosti se spominjala Azra Muzur (SDA) no još ništa nije potvrđeno.

Izvor

Izdvojeno

Sport

Ova vijest je preuzeta sa portala Sport 1 Naime, nekoliko sati prije utakmice Albanci su napali bar u kojem su se nalazili navijači Srbije...

Magazin

Pjevačica Tanja Savić nedavno je gostovala u emisiji ‘Ami G Show’, no odmah po dolasku popularni voditelj Ognjen Amidžić podsjetio ju je na njeno...

Biznis

Za izgradnju iz općinskog budžeta izdvojeno oko 300.000 maraka U Centru “Safet Zajko” počeli su radovi na izgradnji najvećeg dječijeg igrališta u Sarajevu, čime...

BiH

Nakon pobjede Šejle Zonić u Zvezdama Granda navodno je upitan njen pobjednički koncert u Tuzli. Armin Zonić, Šejlin suprug, osvrnuo se na dešavanja nakon...