fbpx
Pratite nas

Upišite traženi pojam

Biznis

Bellissima najavila otvaranje poslovnica u još tri zemlje

Sekretar Asocijacije tekstila, odjeće, kože i obuće Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine Nejira Močević posjetila je kompanije Alpina FOGS d.d. i Bellissima d.o.o. i održala sastanke na kojima je razgovarano o saradnji, uslugama VTK BiH za kompanije, ali i izazovima sa kojima se susreću kompanije.

Tokom posjete istaknuto je da se tekstilna industrija Bosne i Hercegovine uspješno nosi s izazovima savremenog poslovanja te da predstavlja važnu industriju u ekonomskom razvoju zemlje, a razgovarano je i o aktivnostima koje Komora provodi radi poboljšanja poslovnog okruženja u BiH i predstavljanja bh. privrede u inostranstvu.

Alpina FOGS d.d. je kompanija koja se specijalizirala za proizvodnju sportske, zimske obuće. S osnovom u Bosni i Hercegovini, Alpina FOGS je postala ključni igrač na tržištu, ističući se visokokvalitetnim proizvodima i prepoznatljivim brendom.

Nakon investicije prije 20 godina, kompanija je proširila svoj uticaj s 18 poslovnica u BiH, a također ima prisutnost putem “kćerki” firmi u Srbiji i Hrvatskoj. Fokus na inovacijama, posebno u proizvodnji sportske obuće, rezultirao je stopostotnim izvozom i prisutnošću proizvoda na tržištima od Sjeverne Amerike do Japana.

Bellissima d.o.o., koja posluje više od 12. godina, predstavlja modni brend s reputacijom jednog od najvećih u tekstilnoj industriji Bosne i Hercegovine.

Osim što je prisutna na domaćem tržištu, Bellissima najavljuje proširenje na evropsko tržište otvaranjem poslovnica u Austriji, Sloveniji i Srbiji.

Top 10 poslovnih vijesti i događaja protekle sedmice

 

Izvor

Izdvojeno

Biznis

Salih Doglod zvani Luka svoj radni vijek vezao je uglavnom za rudnike na općini Zenica. Kako je zatvoren rudnik Stranjani u kojem je radio...

Crna hronika

U prigradskom naselju Lipnica kod Tuzle danas se dogodilo ubistvo. Kako je saopšteno, muškarac je ubio ženu. Kako je saopćeno iz Uprave policije MUP-a...

Vijesti

Služba civilne zaštite Grada Tuzle upozorava građane da je izdato NARANDŽASTO upozorenje od strane Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, za period od 23.02.2024. godine od...

Magazin

Još od kada je došlo do emotivnog razlaza između Rade Manojlović i Harisa Berkovića, o pjevačicinom emotivnom životu nizale su se razne spekulacije, ali javnost nije...