fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

BiH

Bećirović u USK-u razgovarao o modalitetima pomoći mještanima poplavljenih područja

Radnu posjetu poplavljenim područjima u Unsko-sanskom kantonu (USK) član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović počeo je u Kulen Vakufu.

Bećirović je zajedno sa gradonačelnikom Bihaća Elvedinom Sedićem razgovarao s mještanima poplavljenog područja Kulen Vakufa, gdje je proglašeno stanje prirodne nesreće zbog poplava izazvanih obilnim padavinama.

Tokom obilaska ugroženog područja uvjerio se u razmjere poplava i štete, te je ponudio konkretnu pomoć stanovništvu poplavljenih područja.

Bećirović je informisan o svim mjerama koje se trebaju poduzeti da bi se stanovnici i njihova imovina zaštitili.

O načinima pomoći Bećirović je jučer i telefonom razgovarao s gradonačelnicima općina ugroženih poplavama u Krajini.

Tokom obilaska popljavljenih područja Bećirovića su informisali pripadnici civilne zaštite i lokalne službe o operacijama zaštite stanovništva i njihove imovine od poplava, kao i naporima na saniranju nastalih šteta u gradu Bihaću.

Bećirović je istakao da će u slučaju zahtjeva civilnih vlasti, zatražiti i angažiranje Oružanih snaga BiH da sa svojim resursima i kapacitetima sudjeluju u prevenciji i saniranju posljedica poplava.

Poručio je da će i dalje pažljivo pratiti stanje u poplavama ugroženom području kako bi se blagovremeno mogla pružiti pomoć stanovnicima naselja koja su pretrpjela štetu proteklih dana, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Izvor

Izdvojeno

Vijesti

Jeziv zločin u Tuzli koji je počinio Mujaga Čičkušić, ubivši suprugu Amelu i dvoje djece, pa sebe skokom za zgrade i dalje izaziva nevjericu...

Vijesti

Ovo je Amela Čičkušić koju je u Tuzli, zajedno sa dvoje djece sjekriom ubio muž Mujaga Čičkušić. Amela je radila kao medicinska sestra na...

Vijesti

Istražitelji još uvijek nisu utvrdili krajnji motiv trostrukog ubistva u Tuzli, ali iz dosadašnje istrage, taj čin Mujaga Čičkušić je planirao, a nakon njega...

Biznis

Javno preduzeće Autoceste Federacije BiH krenulo je u proces otkupa zemljišta na trasi buduće dionice autoputa između Tuzle i Orašja. Podsjetimo da je riječ...