fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Vijesti

Bećareva historija beščašća: Kako je ‘ugledni novinar’ pozivao na klanje

Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i Pravde, prije nekoliko dana napisao je da je Ismet Bećar brutalno napao članicu NiP-a (Ajla Milišić Pepić, op.a.) zbog glasanja na sjednici Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine za sudiju Ustavnog suda BiH.

“Napad je na vjerskoj i ljudskoj osnovi jedan od najodvratnijih koje sam vidio. Ispod su komentari koji pozivaju na nasilje i nabijanje na kolac.

Svjedoci smo bolesne kampanje zbog izbora Vukoje,napada medijske mašinerije o kojoj često govorim, izjava raznih mešalića, kapidžića, zahiragića, ezhera i ostalih lažova kojima je normalno da SDA glasa i izabere Matu, a izdaja je da Trojka i posebno NiP glasa i izabere Marina.

Kad izađe predsjednik SDA i kaže kako su davali mnogo više pozicija HDZ-u nego što im pripada to ovi lažovi zovu patriotizmom”, napisao je, između ostalog, Konaković.

A da Bećaru, inače uredniku Radija BIR koji ne krije naklonost SDA, prema svmu sudeći, takvi istupi nisu strani, svjedoči još jedan njegov performans, odnosno audiosnimak.

“Kolji redom, krvca nek se lije, nigdje Vlaše ostati ne smije. Kolji, Aljo, i tekbire uči, nek se Njegoš u tvom jarku muči.
Nek priziva popa i kandilo, znat će Srbin šta je tursko bilo”, navodi na spomenutom glas za koji Insajder-media piše da pripada upravo Ismetu Bećaru.

“Kako nam je potvrđeno iz više izvora, glas na ovom stravičnom audiosnimku pripada Ismetu Bećaru, glavnom uredniku Radio BIR-a, koji je na nedavno održanim općim izborima u Bosni i Hercegovini bio PR Kantonalnog odbora SDA u Kantonu Sarajevo”, piše Insajder-media.

Snimak možete poslušati OVDJE.

(Raport/PRESS)

Izvor

Izdvojeno

Sport

Ova vijest je preuzeta sa portala Sport 1 Naime, nekoliko sati prije utakmice Albanci su napali bar u kojem su se nalazili navijači Srbije...

Magazin

Pjevačica Tanja Savić nedavno je gostovala u emisiji ‘Ami G Show’, no odmah po dolasku popularni voditelj Ognjen Amidžić podsjetio ju je na njeno...

Biznis

Za izgradnju iz općinskog budžeta izdvojeno oko 300.000 maraka U Centru “Safet Zajko” počeli su radovi na izgradnji najvećeg dječijeg igrališta u Sarajevu, čime...

BiH

POMOZI NAM DA SE GRIJEHA KLONIMO, DA ISTINU GOVORIMO, DA DOBRA DJELA RADIMO, DA NIKOM ZLA NE ČINIMO. DA NAŠA DJECA I NAŠA OMLADINA...