fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Biznis

Aerodrom Banjaluka i ove godine očekuje veliki broj putnika

Nesporna je činjenica da je Aerodrom Banjaluka u proteklih nekoliko godina, nakon, pa i decenija stagnacije i praktično održavanja na tzv. “toplom pogonu”, u proteklih samo nekoliko godina napravio dobre rezultate.

Uspostavljanje brojnih avio linija sa svijetom imalo je nevjerovatne rezultate za mnoge privredne sektore cijelog sjeverozapadnog dijela BiH, a naročito za Krajinu i Banjalučku regiju.

Direktorica Aerodroma Republike Srpske navela je ljetna sezona povećava broj putnika, u odnosu na zimski period.

– Mi sko u protekle četiri godine ostvarili svoje ciljeve – navela je Trivić gostujući u  Јutarnjem programu RTRS-a.

Istakla je da je banjalučki aerodrom prošlu godinu završio sa 460.000 putnika što je rast za 120.000 putnika u odnosu na 2022. godinu, a statistike pokazuju da je od 2019. do 2023. godine ostvario rast od 207 odsto prema broju putnika.

Podsjetila je da je dodatno uvedeno i saobraćanje na novim destinacijama poput Krita, Rodosa, Barselone i Baden Badena, u saradnji sa avio-kompanijama i turoperatorima.

Prema njenim riječima, povećanje broja putnika na banjalučkom aerodromu direktno se odražava na privredu i razvoj turizma Srpske, dok istraživanja pokazuju da od 250.000 dolazećih putnika u Srpsku u 2023. godini, zadržavanjem tri do četiri dana svaki od njih potroši minimalno 200 eura.

– Na banjalučkom aerodromu se otvara i “Free Shop”, radili smo na proširenju kapaciteta parkinga. Završili smo pregovore za korišćenje skladišnog kargo prostora, pa ćemo ići u razvoj kargo saobraćaja, da pored putničkog koristimo i transport roba. Plan je i da se proširi zgrada aerodroma upravo jer ove godine očekujemo veliki broj putnika – poručila je Trivić za RTRS.

 

Izvor

Izdvojeno

Sport

Ova vijest je preuzeta sa portala Sport 1 Naime, nekoliko sati prije utakmice Albanci su napali bar u kojem su se nalazili navijači Srbije...

Magazin

Pjevačica Tanja Savić nedavno je gostovala u emisiji ‘Ami G Show’, no odmah po dolasku popularni voditelj Ognjen Amidžić podsjetio ju je na njeno...

Biznis

Za izgradnju iz općinskog budžeta izdvojeno oko 300.000 maraka U Centru “Safet Zajko” počeli su radovi na izgradnji najvećeg dječijeg igrališta u Sarajevu, čime...

BiH

POMOZI NAM DA SE GRIJEHA KLONIMO, DA ISTINU GOVORIMO, DA DOBRA DJELA RADIMO, DA NIKOM ZLA NE ČINIMO. DA NAŠA DJECA I NAŠA OMLADINA...