fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Biznis

Addiko Bank Sarajevo nastavlja ulagati u savremena digitalna rješenja

Kontinuiranim ulaganjem u automatizaciju procesa i inovativne, digitalne servise, Addiko Bank Sarajevo omogućila je svojim klijentima pristup dodatnim sredstvima bez potrebe za dolaskom u poslovnice Banke.

 „U pitanju je u potpunosti automatizovan proces, gdje već identifikovani klijenti, u skladu sa regulatornim i zahtjevima internih procedura, putem Addiko mobilne aplikacije mogu dobiti na raspolaganje dodatna sredstva na svom tekućem računu“, pojasnio je Hamdija Hadžić, Direktor sektora za Maloprodaju.

Dodatno, svi novi i postojeći klijenti, za kreditna zaduženja, mogu jednostavno aplicirati online, putem web stranice Banke ili putem Addiko mobilne aplikacije.

Dodao je i da će u skladu sa svojim stateškim opredjeljenjima, Banka nastaviti kontinuirano raditi na unaprjeđenju procesa i servisa kako bi klijentima omogućila brza i jednostavna rješenja.

„Addiko Bank Sarajevo bilježi kontinuirani rast korisnika digitalnih usluga, a prema zvaničnim rezultatima ovaj broj je duplo veći u odnosu na 2019-tu godinu. Najveći porast ostvarili smo u dijelu korisnika usluge mobilnog bankarstva, tačnije, ukoliko posmatramo u procentima, Addiko mobilnu aplikaciju sada koristi čak 120% više klijenata u odnosu na 2019-tu godinu. Ono što nas posebno raduje je činjenica da klijenti u sve većoj mjeri svoje transakcije usmjeravaju na digitalne kanale, te očekujemo da će broj transakcija, posmatrano u istom periodu, do kraja godine biti veći za 137%“, zaključio je Hadžić.  

Iz Addiko Banke navode i da digitalni servisi ostaju u fokusu, te da će u narednom periodu nastaviti kontinuirano raditi na uvođenju inovativnih funkcionalnosti, kako bi svojim klijentima ponudili moderno korisničko iskustvo i olakšali korištenje finansijskih usluga.

 

Izvor

Izdvojeno

Vijesti

Jeziv zločin u Tuzli koji je počinio Mujaga Čičkušić, ubivši suprugu Amelu i dvoje djece, pa sebe skokom za zgrade i dalje izaziva nevjericu...

Vijesti

Ovo je Amela Čičkušić koju je u Tuzli, zajedno sa dvoje djece sjekriom ubio muž Mujaga Čičkušić. Amela je radila kao medicinska sestra na...

Vijesti

Istražitelji još uvijek nisu utvrdili krajnji motiv trostrukog ubistva u Tuzli, ali iz dosadašnje istrage, taj čin Mujaga Čičkušić je planirao, a nakon njega...

Biznis

Javno preduzeće Autoceste Federacije BiH krenulo je u proces otkupa zemljišta na trasi buduće dionice autoputa između Tuzle i Orašja. Podsjetimo da je riječ...