fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sport

(FOTO) Široki Brijeg uvjerljivo vodio na poluvremenu, GOŠK se vratio i osvojio prvi bod u sezoni

Ova vijest je preuzeta sa portala Sport 1

Široki Brijeg je večeras na stadionu Pecara ugostio GOŠK rezultatom u susretu sedmog kola WWin lige BiH, a svojevrsni hercegovački derbi okončan je rezultatom 2:2.

Širokobriježani su na sjajan način otvorili ovaj susret i već u 25. sekundi došli do vodstva preko  Stephena Chinedua, a nakon primljenog gola, u nastavku meča su gosti uspjeli uspostaviti i terensku inicijativu, te su kreirali nekoliko poluprilika, ali promjene rezultata nije bilo.

Domaći sastav je ipak u 35. minuti zaprijetio, ali je odbrana ekipe iz Gabele bez većih problema otklonila opasnost, da bi tri minute kasnije, viđen novi gol u gostujućoj ekipi. 

Pogodak za vodstvo od 2:0 je postigao Filip Matić, kome je to bio prvi pogodak u novoj sezoni, a drugu asistenciju na susretu je upisao Domagoj Jelavić. Do kraja prvog dijela ovog meča, više nije bilo prilika, kako za jednu, tako i za drugu ekipu, pa je ekipa sa Pecare nakon prvog poluvremena imala vodstvo od dva gola razlike. 

Drugo poluvrijeme je bilo apsolutna suprotnost u odnosu na prvo, u kojem je Široki Brijeg bio bolji tim i imao sigurno vodstvo. Već nakon nekoliko minuta, Sipović nakon kornera pogađa gol domaćih, a onda je GOŠK ohrabren krenuo po bod(ove).

Šroler je zabilježio sjajnu šansu, ali je njegov pokušaj zaustavio golman Širokobriježana Tomić, a nakon centaršuta istog igrača u 73. minuti Tomić je još jednom bio oprezan i uspio je odbiti loptu u pravcu Senića, koju je ovaj ispucao iz kaznenog prostora Širokobriježana.

Bila je to ipak najava onoga što je uslijedilo u narednom napadu. U 74. minuti, Perić ubacuje sa strane, a Mihaljević se odlično snalazi u kaznenom prostoru domaćih i pogađa za 2:2 i u tom momentu je GOŠK bio blizu osvajanja prvog boda od početka sezone. Sve je moglo biti uzaludno već u narednom napadu domaćih jer je Posavac imao odličnu šansu, no Kolak je odbranio.

Bio je Široki Brijeg nešto bolji do kraja utakmice, ali promjene rezultata nije bilo, pa Širokobriježani sada imaju devet bodova i trenutno su na petom mjestu. Ipak, jedina su ekipa uz Slobodu i GOŠK koja je odigrala svih sedam utakmica. S druge strane, GOŠK je na posljednjem mjestu na tabeli, a ovo mu je bio prvi osvojeni bod.

Izdvojeno

Magazin

Popularni showman, glumac i voditelj Dragan Marinković Maca potpuno je promijenio svoj izgled i vidno se pomladio. Neko se vrijeme nije pojavljivao u medijima, a nedavno...

Magazin

Pjevačica Džejla Ramović progovorila je o ljubavnom životu koji je skrivala, a onda je spomenula i kolegicu Mariju Šerifović, s obzirom na to da...

Zanimljivosti

Pjevač Zdravko Čolić jedna je od najvećih zvijezda u regiji, a dokaz tome su njegovi koncerti za koje se uvijek traži ulaznica više. Rijetko...

Magazin

Glumac Sergej Trifunović je noćas oko ponoći uhapšen na graničnom prelazu Bajakovo, pri prelasku iz Srbije u Hrvatsku, prenose hrvatski mediji. Trifunović će tokom...