fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sport

Široki Brijeg dočekuje Sarajevo sa mladim snagama

Ekipa Širokog Brijega će u posljednjem, 33. kolu WWin lige Bosne i Hercegovine ugostiti ekipu Sarajeva u Čitluku.

Utakmica na Stadionu “Bare” u Čitluku počinje u 17:00 a nju je na konferenciji za medije najavio Boris Pandža, šef stručnog štaba Širokog Brijega.

“Nadamo se kako će ovo biti posljednja utakmica u Čitluku i da od sljedeće sezone krećemo s utakmicama na našoj “Pecari”. Sarajevo je u dobrom ritmu u posljednje vrijeme, podigli su se i neće biti lako”, rekao je Bo Pandža i otkrio kako ponovno ima određenih kadrovskih problema.

“Pranjić i Ćavar imaju crvene kartone iz prošle utakmice, Barišić ima tri žuta kartona, Chinedu ne trenira ove sedmice zbog problema ložom i što se tiče igračke križaljke opet smo u problemu. Međutim, nadam se kako ćemo sastaviti ekipu za ovaj susret od naših mladih igrača i siguran sam da ćemo odigrati jednu dobru utakmicu protiv Sarajeva. Nemam straha od ničega, vjerujem u ove mlade lavove”, rekao je Pandža.

Trojica debitanata iz prošle utakmice nisu krili zadovoljstvo ostvarenim dječačkim snovima i najavljuju da će u budućnosti biti još bolji.

“Poseban je osjećaj debitovati za Široki Brijeg i to je san mladog igrača. Jako sam sretan zbog prilike i zahvaljujem se treneru Pandži na ukazanom povjerenju”, rekao je Marković koji je protiv Sloge Meridian počeo od prve minute, a onda svoje mjesto ustupio Josipu Jeliću koji je postao treći najmlađi debitant u historiji kluba.

“Ovo je bio moj dječački san i jako sam sretan zbog prvog nastupa. Poseban je osjećaj braniti boje svoga kluba i svoga grada. Bilo je stvarno nevjerojatno”, rekao je Jelić.

Istog je razmišljanja i Ivan Kraljević koji od nedjelje nosi epitet najmlađeg debitanta u historiji kluba.

“Izvanredan osjećaj me preplavio kada sam ušao u igru. To je ostvarenje mog dječačkog sna. Vjerujem da je to san svakog dječaka iz ovog grada. Velika je čast postati najmlađi debitant u historiji ovog kluba. Zahvalan sam treneru na prilici i nadam se da ću opravdati povjerenje”, istaknuo je Kraljević.

The post Široki Brijeg dočekuje Sarajevo sa mladim snagama appeared first on SPORT CENTAR.

Izvor

Izdvojeno

BiH

Nakon zatvaranja McDonald’s restorana u Titovoj ulici u centru Sarajeva krajem 2022. godine, prestižna lokacija konačno će dobiti novu namjenu. Podsjećamo, zatvaranje restorana McDonald’sa u BiH...

BiH

Portal Crna-Hronika saznaje da pomahnitalog Mehmeda nije zaustavila policija nego komšija Zemir i roditelj čije dijete je napao ovaj opasni ubica. Kao što možemo...

Zanimljivosti

U emisiji ‘Amig Show’ napravljena je nova igrica, a to je ‘Poštar ili sobarica’. Naime svako od gostiju je od poštara dobio pitanje, a...

Magazin

Armin Bijedić, bh. pjevač održao je promociju svoje nove pjesme u jednom luksuznom restoranu u Sarajevu. Armin je pjesmu izbacio na Jutjub platformi u...