fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

BiH

Saobraća se po mokrom i mjestimično klizavom kolovozu, povremeni odroni

U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros pada kiša i saobraća se po mokrom i mjestimično klizavom kolovozu. Upozorava se na povremene odrone kamenja i zemlje na kolovoz.

Frekvencija saobraćaja je slabijeg inteziteta, ali u poslijepodnevnim i večernjim satima očekuje se pojačan intenzitet vozila, posebno na prilazima većim gradskim zonama. Na vozače se apeluje da voze maksimalno oprezno i vožnju prilagode trenutnim uslovima i stanju na putevima.

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica, na autoputu A-1, za saobraćaj je zatvorena desna cijev tunela 1. mart  u smjeru Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz lijevu tunelsku cijev.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnom putu Čevljanovići-Nišići.

Na dionici magistralnog puta Jablanica-Mostar (na lokalitetu Donja Jablanica) ovaj vikend nema radova i u funkciji su obje trake. Sutra (15.05.), zbog asfaltiranja, za saobraćaj će se ponovo zatvoriti jedna traka.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz obavezna kratkotrajna zadržavanja.

NOVI BROJ INFORMATIVNOG CENTRA – 1325 

Umjesto dosadašnjeg telefonskog broja za upite o stanju na cestama – 1282, uveden je novi, izmijenjeni pozivni broj Informativnog centra BIHAMK-a – 1325. Za pozive iz inostranstva broj je +387 33 212 773. Broj 1282 i dalje ostaje broj za pozive pomoći na cesti, navode iz BIHAMK-a.

Izvor

Izdvojeno

BiH

Tuzla se oprašta od Damira Avdića, dugogodišnjeg ton majstora na RTV TK-a. Iza sebe je ostavio suprugu Sabinu, i maloljetne sina Azura i kćerku Ernu. Njegova...

Magazin

Popularni showman, glumac i voditelj Dragan Marinković Maca potpuno je promijenio svoj izgled i vidno se pomladio. Neko se vrijeme nije pojavljivao u medijima, a nedavno...

Magazin

Pjevačica Džejla Ramović progovorila je o ljubavnom životu koji je skrivala, a onda je spomenula i kolegicu Mariju Šerifović, s obzirom na to da...

Vijesti

Na ovogodišnjem izdanju BVA kupa, Istanbul 2024 ,ekipa ŽOK “Igman” za koju nastupa Kalesijka Amila Tupković,odigrala je treću ujedno i posljednju utakmicu na turniru...