fbpx
Vijesti

Zlatnik Grada za zlatne studente: “Želim se boriti u svojoj domovini, ne želim otići iz nje makar i ostala nezaposlena”

Najboljim studenticama i studentima Univerziteta u Sarajevu gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić u Vijećnici je uručila prestižno odlikovanje Zlatnik Grada. Karić je poručila kako će i u budućnosti brinuti o najboljim studentima.

Karijere

– Najbolje studente Univerziteta u Sarajevu nagradili smo zlatnicima Grada u znak zahvalnosti za trud i rad koji su uložili tokom studija. Vi ste naša budućnost, pamet i šansa, nova generacija uspješnih mladih. Kao gradonačelnica, vaša sugrađanka i neko ko je cijeli život ulagao u obrazovanje, istinski se nadam da će Sarajevo i Bosna i Hercegovina biti vaš izbor i mjesto u kojem ćete graditi uspješne karijere, rekla je Karić.

Dodala je kako će Gradska uprava Sarajeva i dalje biti uz njih i da će njihov rad i u budućnosti biti prepoznat.

– Bila je velika čast meni, a vjerujem i svim dobitnicima, primiti ovo priznanje. Molim vas kao gradonačelnicu da, koliko god ste u mogućnosti, apelujete na poduzimanje svih mjera, radnji i aktivnosti za to nadležnih na nivou BiH na stvaranju odgovarajućeg pravnog okvira za prioritetno zapošljavanje ovakvih kadrova u Bosni i Hercegovini, te da ne dozvolite da pomenuta priznanja sa našim imenima i prezimenima ispunjavaju evidencije službi za zapošljavanje, rekla je Ilda Čuljević, jedna od dobitnica ovog prestižnog priznanja.

Želim se boriti u svojoj domovini kao većina mojih kolega i kolegica i ne želim otići, kazala je Čuljević

Pravni okvir

Dodala je da je to, nažalost, stvarnost ukoliko se ne stvori pravni okvir za prioritetno zapošljavanje dobitnika najvećih univerzitetskih priznanja u organima i institucijama svih nivoa vlasti u Bosni i Hercegovini.

– Želim se boriti u svojoj domovini kao većina mojih kolega i kolegica i ne želim otići iz nje makar i ostala nezaposlena uprkos stručnim kvalifikacijama koje posjedujem, kazala je Čuljević.

Izvor

Oznake: Vijesti

Vezani članci