fbpx
Vijesti

Zima tek dolazi / U BiH oblačno vrijeme, najavljen i novi snijeg

U Bosni i Hercegovini nas danas očekuje oblačno vrijeme, u poslijepodnevnim i večernjim satima sa slabim snijegom ili susnježicom. 

Na jugu zemlje slaba kiša. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. 

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1°C, na jugu do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 4°C, na jugu od 6 do 11°C.

U Sarajevu oblačno. U večernjim satima se očekuje slab snijeg. Najniža jutarnja temperatura zraka oko -2°C, a najviša dnevna oko 1°C.

Za sutra se najavljuje oblačno vrijeme sa snijegom u Bosni. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. 

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 0°C, na jugu zemlje od 2 do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 2°C, na jugu zemlje od 5 do 9°C.

U subotu se u Bosni očekuje oblačno sa slabim snijegom. U Hercegovini djelomično vedro. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. 

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i -1°C, na jugu zemlje od 1 do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 2°C, na jugu zemlje od 5 do 9°C.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u Bosni se za nedjelju najavljuje oblačno vrijeme sa slabim snijegom prije podne. U većem dijelu Hercegovine vedro. Oblačno će se zadržati na sjeveru Hercegovine. 

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i -1°C, na jugu do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 2°C, na jugu od 5 do 8°C.

Izvor

Oznake: Vijesti

Vezani članci