fbpx
Zanimljivosti

Žika Jakšić je tvorac velikog hita koji danas broji milionske preglede

Iako se muzička industrija umnogome promijenila, postoje numere koje godinama, pa čak i decenijama važe za nezaobilazne hitove koji se slušaju u svim prilikama.

Jedan od takvih hitova je pjesma „Jovana“ koju izvodi Ritam srca, a danas broji milionske preglede.

Malo ko zna da je tekst ove pjesme napisao Žika Jakšić, a vjerovali ili ne on je zadužen i za muziku čiji ritam vozi već poslije prvog takta.

Podsjetimo, prije nego što je uplovio u voditeljske vode Žika Jakšić bio je muzičar, a svoju karjeru počeo je kao dio čuvene grupe „Ritam srca“ sa kojom je snimio čak šest albuma.

Osim toga, Žika Jakšić jedan je od rijetkih koji je nekolicu puta govorio da se bavio različitim poslovima, poput svih ljudi koji nisu iz svijeta šoubiznisa.

-Nisam se libio da radim bilo koji posao u mladosti. Kad sam otišao u Njemačku, položio sam za spasioca i zbog nepozavanja jezika prvo sam čistio travu oko bazena i pomagao. Nije mi išao njemački i ja uzmem knjigu i jedno tri mjeseca svaki dan sam učio jezik dok nisam progovoro. Uporedo sam radio sa svojim bendom i četiri godine kao spasilac na bazenu. Meni je ‘93 žena bila trudna, nije se sviralo, šta ću da radim moram da zaradim novac. Tad smo Ćira i ja radili u fabrici bombona. Putovali smo svaki dan po 60 kilometara u Njemačkoj do farbike, i tamo pakovali bombone u kese. Ruke su mi bile propale, sve u žuljevima od kartona, jer po čitav dan samo pakuješ bombone u kutije. Nije bilo lako zaraditi pare u inostranstvu, zato sam se snalazio istakao je Žika, koji i danas danas itekako voli da se lati mikrofona.

(express/grandonline)

Izvor

Oznake: Zanimljivosti

Možda vas zanima