Povežite se sa nama

Zabava

Ženu sa najdužim nogama na svijetu: Sva vrata su preniska za mene i uvijek udarim glavom u okvir

Objavljeno

-

Djevojka koja je visoka 210 centimetara, kaže da je ponosna na tu činjenicu, ali da teže pronalazi odjeću i obuću.

Rentsenkorlo Bud (29) ponosna je vlasnica drugih najdužih nogu na svijetu. Od kukova do peta 130 centimetara, prenosi ladbible.com.

Rentsenkorlo, koja je inače iz Mongolije a sada živi u SAD-u, potiče iz porodice u kojoj su svi visoki.

Otac takođe ima 210 centimetara, a mama 185. Iako su je zbog visine vršnjaci maltretirali, ponosna je na svoju posebnost i smatra da su visoke djevojke prelijepe.

“Kad sam bila mlađa, osjećala sam se loše zbog svoje visine. Zbog drugih sam se osjećala neprijatno, ali sad me to čini posebnom, zato se i osjećam dobro. U zadnjih 15 godina prihvatila sam svoju visinu, a počele su da mi se sviđajui i moje duge noge”, kaže Rentsenkorlo.

Sada je postala model, a uglavnom radi za kompanije koje proizvode odjeću za visoke djevojke. Međutim, njena visina stvara joj mnoge probleme.

Ovdje pročitajte izvorni tekst:
Oglašavanje

Zabava

Adapter vašeg pametnog telefona može se hakirati

Objavljeno

-

Od

BadPower, kako je bezbjednosti propust nazvan, napada sisteme u adapterima za brzo punjenje baterija.  Adapter vašeg pametnog telefona, mislite, da je običan, bezazlen komad tehnologije. Ali, naučnici u kineskoj kompaniji Xuanwu Labs otkrili su kako može da se hakira adapter s podrškom za brzo punjenje tako da bateriju dovede do pregrijavanja pa čak i da je zapali.

Dok je pametni telefon povezan s adapterom za podrškom za brzo punjenje razmjenjuje podatke kako bi mogao da odredi odgovarajuću količinu električne energije koju može da propusti u uređaj bez izazivanja oštećenja. Što više struje može da propusti, to će punjenje brže da ide.

Međutim, upravo tu razmjenu podataka moguće je zloupotrijeiti kako bi u pametni telefon bilo propušteno znatno više struje nego što uređaj može da podnese, što dovodi do pregrijavanja, topljenja i oštećenja, ali i do požara. Naučnici su isprobali 35 različitih adaptera i uspješno su hakirali njih 18. Riječ je o uređajima raznih proizvođača.

Ukoliko imaju pristup adapteru, napad je moguće izvesti za nekoliko sekundi. U pojedinim slučajevima bilo je dovoljno povezati adapter sa zaraženim pametnim telefonom ili laptopom.

Ovdje pročitajte izvorni tekst:
Nastavite čitati

Zabava

Snimljen nevjerovatan trenutak: Munja udara pravo u Kip slobode (VIDEO)

Objavljeno

-

Od

Jako nevrijeme pogodilo je Njujork u Sjedinjenim Američkim Državama, a na rijetko zabilježenom snimku vidi se kako grom udara pravo u Kip slobode.

Na Twitteru je objavljen snimak koji traje 21 sekundu i na kojem se vidi kako su sivi oblaci prekrili čuvenu statuu.

Meteorolozi su najavili veliku količinu padavina.

Ovdje pročitajte izvorni tekst:
Nastavite čitati

Najčitanije