fbpx
Magazin

Žene kažu široka ramena, a evo šta muškarci prvo primećuju na nama?

Antropološkinja Ana Makin sa Univerziteta Oksford pre izdavanja svoje knjige Zašto volimo obavila je brojna istraživanja o muško ženskim odnosima i razgovarala s mnogim stručnjacima, kako bi otkrila koje su najveće razlike među polovima, odnosno šta jedni na drugima najčešće zapažamo.

Za Daily Mail tako je otkrila da žene na muškarcima prvo proučavaju odnos ramena i struka, a poželjno je da su im ramena široka i da formiraju trougao, te da je struk uži.

Takođe, žene na muškarcima vole i simetrično lice jer je ono, kako podsvesno misle, pokazatelj dobre genetike, te upućuje na to da muškarac može da ih zaštiti i posveti se porodici.

Muškarci su, pak, programirani da na ženama prvo primećuju njihove bokove, odnosno da li imaju građu peščanog sata, jer uski struk i široki bokovi ukazuju na zdravlje i plodnost.

U eksperimentu praćenja oka koji je sproveden u Teksasu 2015. godine, naučnici su otkrili da su muškarci, ali i žene, pogled prvo usmerili ka stomaku i proveli najduže gledajući u tom pravcu, pre nego što su prešli na lice, što sugeriše da je prilikom odlučivanja kome da priđu kao potencijalnom partneru, ili pri proveri konkurencije, odnos struka i bokova jedna je od prvih informacija koje obrađuje naš mozak.

Izvor: vecernji.hr

Izvor

Oznake: Magazin

Vezani članci