fbpx
Pratite nas

Zdravo, šta tražiš?

Zanimljivosti

Zbog njihove svadbe prekinut je Dnevnik: Rijetko viđena fotografija sa vjenčanja Brene i Bobe

Brena i Boba važe za jedan od najskladnijih parova na javnoj sceni, a njihova svadba početkom devedesetih godina, bila je prava senzacija.

Jedan od najomiljenijih bračnih parova, vjenčao se 7. decembra 1991. godine u hotelu “Interkontinental”. U prisustvu preko 500 zvanica, Brena i Boba izgovorili su sudbonosno “DA”.

Iako je od vjenčanja prošlo skoro pune tri decenije, o pojedinim detaljima i dalje se priča, a nedavno su otkrivene i neke stvari za koje javnost nije znala ili se samo rijetki sjećaju.

Pored brojnih sportista, glumaca i pjevača, svadbi su prisustvovali i posebni ljudi iz poslovnog svijeta, među kojima su bili, direktor “Diskotona” Nenad Bilić i Stanko Terzić, tadašnji direktor PGP RTB-a, kao i direktor Republičke direkcije za robne rezerve sa suprugom poznatom imitatorkom Biljanom Ristić.

Kumovi su bili Boris Beker i Jon Cirijaka, od kojih su mladenci dobili najnoviji “Mercedes”. Ono što je malo poznato je i to, da je Dragana Mirković na svadbi Brene i Bobe uhvatila bidermajer, a goste je zabavljala Vanesa Šoškić.

Pripremljeno je bilo 650 vrsta jela. Veliki broj koktela se služio. Mladenačka torta bila je ogromna na 5 spratova, sa jestivim reketima i gramofonskim pločama.

Sve pozivnice su imale ugravirane monograme BB. Pjevačica je te 1991. godine nosila vjenčanicu s potpisom čuvene marke “Dior”, koju je ova modna kuća specijalno dizajnirala za nju.

Zbog njihovog vjenčanja prekinut je i “Dnevnik 2” kako bi se mladenci uključili uživo u program.

Preko 4.000 pisama stiglo je na kuću slavnog para, a pokloni su pristizali sa svih krajeva svijeta. Tada se spekulisalo da je jedna umjetnička slika bila vrijedna koliko pola svadbenog veselja.

(express/story)

Izvor

Možda vam se sviđa

Vijesti

Nedim Sladić, bh. meteorolog, oglasio se na svom Facebook profilu gdje je sa javnošću podijelio informaciju o pljuskovima sa grmljavinom koji se očekuju večeras u...

Vijesti

Nakon što je talentovana Tuzlanka, Belma Huseinefendić svojom pjesmom  „ŠIBAM DALJE“ i cover obradom „Odakle sam ja“ napravila pomamu, odlučila se na objavu novog...

Biznis

Vjeruje se da će niskotarifni prevoznik Wizz Air obustaviti šest ruta iz svoje baze u Sarajevu tokom narednih mjeseci. Kompanija je prije više od...

Vijesti

U Velikoj sali Doma kulture Kakanj održana je jučer Akademija povodom 32. godišnjice osnivanja Općinskog odbora Stranke demokratske akcije Kakanj, a prisutnima se tim...