Povežite se sa nama

Crna hronika

Zaustavljen saobraćaj u Sarajevu: Šleper se prepriječio preko cijelog kolovoza

Objavljeno

-

Saobraćajna nesreća, koja se dogodila danas u Sarajevu, na dijelu između naselja Stup i Ilidža, na glavnoj gradskoj saobraćajnici, u traci iz pravca centra grada ka Ilidži, izazvala je dodatne gužve.

Prema fotografijama koje su nam poslali naši čitaoci, u nesreći je učestvovao jedan šleper i jedno putničko vozilo. Šleper se, zbog sudara, postavio poprijeko preko saobraćajnice, onemogućivši saobraćaj u svim trakama.

Za sada nema informacija o tome da li je neko povrijeđen. Iz Operativnog centra MUP-a KS nam je rečeno da nisu zaprimili bilo kakvu dojavu o ovom sudaru.

Ovdje pročitajte izvorni tekst:
Oglašavanje

Crna hronika

Biciklom udario djevojku, završila u bolnici

Objavljeno

-

Od

Prema informacijama iz MUP-a Tuzlanskog kantona, jučer oko 16.45 sati u mjestu Donji Vrnojevići u Živinicama, sudarili su se pješakinja H. T. (19) i nepoznati biciklist.

– U ovoj saobraćajnoj nesreći pješakinja je zadobila teške tjelesne povrede, konstatovane od ljekara UKC-a Tuzla, gdje je zadržana na daljem liječenju. Potrebne mjere i radnje poduzeli su policijski službenici Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Živinice, koji nastavljaju daljnji rad na dokumentovanju ove saobraćajne nesreće – naveli su iz MUP-a TK.

Ovdje pročitajte izvorni tekst:
Nastavite čitati

Crna hronika

Afera Respiratori: Policija ponovo pretresa stan Fikreta Hodžića

Objavljeno

-

Od

Prema nalogu Tužilaštva BiH, trenutno je u toku pretres stana Fikreta Hodžića, vlasnika firme Srebrena malina, potvrdio je za Oslobođenje Boris Grubešić, portparol Tužilaštva BiH.

– Tačno je da je u toku pretres, a on se obavlja u sklopu istrage u slučaju “Respiratori”, kazao je Grubešić za Oslobođenje.

Kako saznajemo, u pitanju je stan Fikreta Hodžića u sarajevskoj općini Vogošća.

Inače, ustraga “Respiratori” se vodi zbog uvoza 100 respiratora, koji su uvezeni preko firme Srebrena malina, a koji su plaćeni 10.5 miliona maraka.

Istragom su, osim Hodžića, obuhvaćeni još i federalni premijer Fadil Novalić, bivši direktor Federalne uprave Civilne zaštite Fahrudin Solak i direktor Agencije za kontrolu lijekova BiH Aleksandar Zolak.

Inače, u okviru ove istrage policija je već jednom pretresala Hodžićev stan.

Ovdje pročitajte izvorni tekst:
Nastavite čitati

Najčitanije