fbpx
Magazin

Zašto se Mark Volberg budi u 3:30?

Glumac i biznismen Mark Volberg prati intenzivan režim koji počinje pre izlaska sunca, ali je smanjio trening i posvetio se takozvanom povremenom postu.

Pre nekoliko godina, kada je Mark Volberg objavio detalje svog dnevnog rasporeda na Instagramu, ovaj režim je postao viralan zbog svog neobičnog intenziteta.

Počevši od buđenja u 2:30 ujutru, glumac i biznismen je opisao dane u kojima je bilo desetak aktivnosti pre 13 časova – ručak, uključujući krioterapiju, dve užine i molitvu.

Valberg, koje je prošlog juna napunio 51 godinu, od tada je malo promenio stvari. Sada spava do oko 3:30 ujutru. Prigrlio je povremeni post, tehniku koju ga je njegov prijatelj Ari Emanuel, izvršni direktor kompanije Endeavor, ubedio da pokuša.

„Ne moram da radim toliko kardio vežbi, ne moram da provodim toliko vremena u teretani i osećam se kao da dobijam bolje rezultate“, kaže on.

„Pokušavam da podelim te informacije sa svima jer zaista, zaista vidim prednosti i to prilično brzo“, dodaje glumac.

Živeći van Las Vegasa sa suprugom Reom Duram i njihovo četvoro dece—Elom (19), Majklom (16), Brendanom (14) i Grejs (12), Volberg nadgleda nekoliko preduzeća, uključujući liniju odeće Municipal, lanac teretana F45 i franšizu restorana Wahlburgers.

U HBO Max seriji „Wahl Street“, koja je sada u drugoj sezoni, on prikazuje kako ih vodi.

U razgovoru za Wall Street Journal, otkrio je nekoliko zanimljivosti, koje prenosimo u nastavku.

U koje vreme ustajete ponedeljkom i šta je prvo što uradite nakon buđenja?

U proseku, to je oko 3:30 ili 4 sata ujutro, ako sam kod kuće i u svojoj rutini. Uvek počinjem sa malo vremena za molitvu. I onda uzmem svoje vitamine. Ranije sam doručkovao. Sada se bavim povremenim postom. Ne jedem, samo idem da vežbam.

U koje vreme obično prekidate post?

Savršen prozor za mene je između podneva i 18 časova. Na težem danu treninga, to bi mogao biti manji prozor. Može biti 12 ili 14 sati. Tih dana mogu da jedem više. Ali pet dana u nedelji, radim taj 18-časovni post.

U koje vreme obično idete u krevet uveče?

Idem u krevet u 7:30 – uvek spavam osam sati. Doći ću kući i reći ću: „Hej, mislim da idem rano u krevet“, a moja žena će biti u fazonu: „Ne moraš to da mi kažeš. Jedne noći kada odlučiš da ostaneš do kasno, reci mi to“.

Koje vitamine uzimate?

Kurkumu i slične stvari protiv upale. Vitamin C, D. Normalne suplemente. I onda naravno sa mojom sportskom ishranom, proteinski prah i sve te stvari. Uzmem šejk pre treninga.

Da li pijete kafu ili čaj?

Nisam ni jedno ni drugo, a onda sam počeo da pijem espreso, tako da je to bila nova stvar otkako postim.

U koje doba dana ili nedelje ste najkreativniji ili najproduktivniji?

Ujutru. Ustajem rano, nema nikoga. Prolazim kroz sve svoje imejlove, obraćam se svima sa kojima radim u različitim aspektima. Mogu da obavim mnogo tih poziva ujutro, ako idem tamo-amo na teren za golf ili kada sam u autu.

Izvor: Wall Street Journal

Izvor

Oznake: Magazin

Vezani članci