fbpx
Vijesti

Zabranjen im je ulazak, a paradirali su u Lukavici: Kako su Noćni vukovi ušli u BiH? / Selmo Cikotić, ministar sigurnosti, dao je odgovor

Selmo Cikotić, ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine, izjavio je kako je sigurnosna situacija u našoj zemlji, kada se pogledaju svi parametri, na nivou zemalja iz regiona.

Proruska organizacija “Noćni vukovi” i ove godine je, javno, boravila u Bosni i Hercegovini. Članovi ove ozloglašene organizacije opet su učestvovali na obilježavanju neustavnog dana RS-a, ovaj put u Istočnom Sarajeva, samo nekoliko minuta vožnje od državnih institucija u Sarajevu.

Njima je, podsjećamo, zabranjen ulazak u našu zemlju, a ministar Cikotić je večeras u intervjuu za FTV odgovorio kako je moguće da se ta grupa, i pored zabrane ulaska, ponovo pojavi na ulicama bh. gradova.

Ističe kako su se te grupe kretale po RS-u.

– Ministarstvo sigurnosti nema operativnih ingerencija na terenu. To je u nadležnosti Granične policije i MUP-ova koji kontrolišu određeni prostor. Govorimo o njihovoj odgovornosti jer su te grupe morale ući preko istočne granice Republike Srbije i BiH i kretati se Republikom Srpskom, rekao je Cikotić.

Izvor

Oznake: Vijesti

Vezani članci