Povežite se sa nama

Sport

Za kašljanje prema sudiji ili protivniku kazna će biti crveni karton

Objavljeno

-

Igrači koji se namjerno nakašlju u smjeru protivnika ili sudije od sljedeće sezone mogu da budu kažnjeni žutim ili čak crvenim kartonom, navodi se u novom pravilniku Fudbalske asocijacije Engleske.

Pravilo, koje će se primjenjivati dok traju ograničenja zbog pandemije, stupiće na snagu odmah po početku sljedeće sezone i primjenjivaće se na utakmicama svih nivoa takmičenja.

Novim pravilnikom predviđa se da sudija treba da reaguje kad je siguran da je neko namjerno i iz blizine kašljao u lice protivničkog igrača ili jednog od sudija.

Namjerno kašljanje smatraće se prekršajem kao što je upotreba uvredljivog rječnika ili gestova, piše irska agencija RTE.

U dokumentu se dodaje da sudije ne smiju kažnjavati “rutinsko” kašljanje, te da bi trebale da podsjete igrače da izbjegavaju pljuvanje po terenu iako se to ne smatra prekršajem.

Ovdje pročitajte izvorni tekst:
Oglašavanje

Sport

Amel Tuka postao otac: Supruga Amina u italijanskom gradu rodila sina

Objavljeno

-

Od

Najbolji bosanskohercegovački atletičar Amet Tuka danas je postao otac.

Njegova supruga Amina na svijet je donijela dječaka, a zanimljivo porođaj je obavljen u italijanskom gradu Veroni.

Amina se porodila u Veroni, gdje je Amelova trening baza, i prema prvim informacijama porođaj je protekao bez ikakvih problema.

Podsjetimo, Amel Tuka prošle godine u oktobru krunisao je brakom dugogodišnju ljubav i vezu sa svojom izabranicom Aminom Pivić, a sada imaju razlog više za sreću i slavlje.

Ovdje pročitajte izvorni tekst:
Nastavite čitati

Sport

Nova skakaonica za stvaranje šampiona u Mostaru

Objavljeno

-

Od

Grad Mostar uskoro bi trebao dobiti novu savremenu skakaonicu, koja će poslužiti Školi skokova u okviru Kluba Mostari. Skakaonica će biti postavljena na lokalitetu Duradžik u blizini Starog mosta, gdje godinama skaču i treniraju mladi skakači.

“Na ideju smo došli, prije svega, zbog izostanka perspektivnih skakača na glavu u našem gradu. Na nama je da pravimo skakače i nove šampione te smo se, vodeći se time, obratili kompaniji Red Bull, čijim se predstavnicima svidjela ideja o novoj skakaonici i odlučili su nas podržati. Tako će se, umjesto postojeće skakaonice, na lokalitetu Duradžik uskoro naći nova, savremenija – za profesionalne skokove, i to s visinama od pet, deset i petnaest metara. Radovi bi uskoro trebali započeti. Očekujemo da dobijemo prva sredstva od Red Bulla i još nekih sponzora”, rekao je Samir Zukanović, jedan od voditelja Škole skokova.

On vjeruje da će projekat biti okončan tokom naredne godine te da će mladim skakačima Duradžik u novom ruhu biti na raspolaganju početkom naredne sezone skakanja.

“Zimus smo pokrenuli Školu skokova u okviru Kluba, a već sad smo potpuno uvjereni da ćemo u periodu pred nama ‘izbaciti’ nove šampione. Godišnje izbacujemo po dvojicu novih skakača na noge, dok je proces stvaranja skakača na glavu dosta duži i teži posao. Kako god, siguran sam da ćemo uskoro u Mostaru imati nove šampione skokova pa i u konkureniciji skokova na glavu”, rekao je Zukanović.

Nidal Salčin jedan je od najperspektivnijih mladih skakača u Mostaru. I on se raduje izgradnji nove skakaonice.

“Od davnina mladi skaču s Duradžika, a nova skakaonica ovdje će izgledati savršeno i predstavljati motiv više za nas mlade. Siguran sam da će izgradnja nove skakaonice doprinijeti i većem interesovanju mladih za skokovima u našem gradu te dodatno olakšati rad našim trenerima u Školi skakanja”,kaže Salčin.

Aktualni šampion u skokovima na glavu, Vedad Bašić, trenutno je jedini aktivni skakač na glavu sa Starog mosta iz Mostara.

Podsjećamo, šampioni skokova sa Starog mosta Lorens Listo i braća Samir i Ermin Zukanović, osim Škole skokova, prošle godine pokrenuli su i zip line s pogledom na Stari most, koji je najnovija turistička atrakcija u gradu na Neretvi.

Ovdje pročitajte izvorni tekst:
Nastavite čitati

Najčitanije