fbpx
Sport

Vrijedno radi na tome: Musa u novoj sezoni želi unaprijediti dva segmenta svoje igre

Džanan Musa je s Real Madridom počeo pripreme za narednu sezonu u kojoj Kraljevi opet napadaju sve trofeje.

Branit će titulu prvaka Evrope pošto su osvojili Euroligu, a Musa je dao izjavu za španske medije.

“Cilj je osvojiti tri ili četiri titule, ali moramo ići od utakmice do utakmice. Kada igrate u Madridu, uvijek morate težiti osvajanju titula, ali polako. Prvaci smo Evrope, a uvijek je teže odbraniti nego osvojiti titulu jer vas svi žele pobijediti, no spremni smo”, rekao je Musa i dodao:

“Počeli smo pripreme, dobro se osjećamo jer smo svi trenirali dobro tokom ljeta. Sada imamo dvije prijateljske utakmice prije početka Supercupa. Na pripremama je najbitnije da vidimo koje stvari nisu dobre i kako da ih poboljšamo.”

Potom je govorio i o odnosu s trenerom Chus Mateom, te je istakao da u novoj sezoni želi unaprijediti svoju igru u odbrani i skok.

Zasad na treninzima najviše radi na odbrani.

“Chus je dobar mentor, razgovarali smo mnogo o tome šta moram poboljšati. Moj lični cilj je da se poboljšam u odbrani i skok igri, te nastaviti sa dobrom ofanzivnom igrom. Zasad sam cilj stavio na igru u odbrani, tu se moram poboljšati”, dodao je bh košarkaš i zatim najavio utakmice Superkupa:

“Jedva čekamo utakmice Superkupa, želimo osvojiti titulu, za mene je najvažnije da krenemo u sezonu sa pobjedom posebno jer je Barca odradila veoma dobar posao kao i Unicaja, te Murcia. Težak turnir ispred nas, ali imamo priliku da ga osvojimo.”

Polufinale Superkupa Španije Barcelona i Real Madrid igraju naredne subote od 18.30h, a u drugom polufinalu se sastaju Murcia i Unicaja. Sedam dana poslije počinje i Endesa liga.

Kraljevi će u prvom kolu dočekati Zaragozu.

The post Vrijedno radi na tome: Musa u novoj sezoni želi unaprijediti dva segmenta svoje igre appeared first on SPORT CENTAR.

Izvor

Oznake: sport

Možda vas zanima