Povežite se sa nama

Zabava

Vozio Golfom 245 km/h autocestom, a onda mu je Škoda ušla u traku (VIDEO)

Objavljeno

-

Svima je poznato da se s povećanjem brzine proporcionalno smanjuje vrijeme dostupno za reakciju. Svejedno, mnogi i dalje voze brzo, jako brzo.

Njemački Autobahn na pojedinim dionicama nema brzinskog ograničenja, ali to ne znači da oprez nije potreban. Na svojoj koži je to iskusio vozač Golfa GTI koji se zacementirao u lijevoj traci i jurio gotovo punom brzinom.

Ne obazirući se na okolni promet, nije odmah krenuo usporavati ni kad mu je Škoda ulazila u traku. On je pri gotovo 230 km/h prvo odlučio blicati dugim svjetlima, a tek kad je vidio da je sudar neizbježan, krenuo je kočiti. Do kontakta je ipak došlo, ali s obzirom na sve, uz minimalnu štetu. Na oba automobila bokovi vozila su oštećeni, a bit će potrebno zamijeniti i retrovizor.

Nema sumnje čija je krivica, ali svejedno, ovakva situacija potvrđuje da dodatni oprez nikada nije suvišan.

Ovdje pročitajte izvorni tekst:
Oglašavanje

Zabava

Bežične bubice pomjeraju granice estetike

Objavljeno

-

Od

McLaren je poznat po pomjeranju granica estetike i tehnike svojim nevjerovatnim kreacijama. Samim tim, kada je došlo vrijeme da slavni brend razvije svoje slušalice, udružili su se sa kompanijom „Klipsch“, koja je poznata po istim atributima. Rezultat njihove saradnje je par bežičnih bubica, sa kojima ćete biti spremni da posjetite trkačke staze.

Zvanično nazvane T5 II True Wireless Sport McLaren edition, slušalice su inspirirane trkačkim korjenima McLarena. Iako je njihov izgled sportski, naslijeđe kompanije izraženo je na nešto dubljem nivou u formi kućišta koje je kreirano od karbona, baš poput čuvenih automobila. Crna i papaja narandžasta boja, također, je na neki način njihov čuveni potpis.

Zvuk koji slušalice proizvode nije nimalo loš. Kako navode brendovi, one mogu izolirati zvuk čak i ako ste usred trkačke staze, pri čemu je jasnoća zvuka dobila najviše pažnje. Svaki par dolazi sa šest različitih navlaka kako bi savršeno odgovarale svačijem uhu, što je posebno važno ako planirate da vježbate sa njima.

Pored visoko kvalitetnog zvuka, izdrživost njihovog dizajna je dodatno poboljšana kućištem koje je otporno na vodu i čestice prašine, dok sadrži i specijalni sistem za uklanjanje vlage.

Ovdje pročitajte izvorni tekst:
Nastavite čitati

Zabava

Danas je Svjetski dan kravate

Objavljeno

-

Od

Kravata je simbol Evrope, ali i znak nekih temeljnih ljudskih vrijednosti, stoga je Academia Cravatica proglasila da se 18. oktobra svake godine obilježava Svjetski dan kravate.

Kao izvorni hrvatski proizvod kravata se raširila Evropom u 17. vijeku posredstvom hrvatskih vojnika, na kojima je postala prepoznatljiv modni detalj. Među prvima su je prihvatili Francuzi, pa u njihov jezik dolazi pod nazivom cravate, a kasnije i u druge evropske jezike pod sličnim nazivima.

Jedan je od najdražih modnih dodataka muškaraca, a u posljednje vrijeme sve češće ovaj modni detalj viđa se i na ženama. Elegantne i otmjene, kravate se nose u svečanim prigodama, na poslovnim sastancima, a gotovo su nezaobilazne oko vrata političara.

Ovdje pročitajte izvorni tekst:
Nastavite čitati

Najčitanije