fbpx
Pratite nas

Zdravo, šta tražiš?

Magazin

Viktorija Bekam u maloj crnoj haljini kao nekada

Na početku, upozorenje – sadržaj ovog članka ima nostalgični prizvuk. Viktorija Bekam praznike je provela na moru, nasuprot vikendici u kojoj se oprostila od 2020. Kako bi čestitala ovu Novu godinu, modna dizajnerka je podelila fotografiju na pramcu broda sa suprugom, u kultnoj crnoj haljini nalik onoj koju je ponela u eri Spice Girls.

Čuvena Poš, članica omiljenog ženskog benda ’90-ih, zna da je retro u modi. Iz tog razloga, sama je došla na ideju da kao stručnjak obnovi vintidž estetiku. Viktorija Bekam izdvajala se kao najotmenija zvezda sastava. Do danas nastavlja sa diktiranjem trendova svojim izgledom, ali i vlastitim istoimenim modnim carstvom.

Mala crna haljina je komad koji je Koko Šanel isticala kao jedan od najvažnijih u ženskom garderoberu, a verujemo da nema zaljubljenika u modu koji se sa ovom konstatacijom ne bi složio. Viktorija Bekam ovoga puta odlučila se za uski, kratki model, tankih bretela, kao što možete videti u ovoj Instagram objavi.

Kreacija od pre nekoliko dana povela nas je nakratko na njenu turneju po Baliju 1997. Tamo se pojavila u haljini vrlo sličnog dizajna – i tada je tkanina bila priprijena uz telo, a u daljem delu teksta donosimo i fotografiju koja govori u prilog ovoj sličnosti.

U to vreme su Viktorija Bekam i njene koleginice objavile album sa hitovima poput Wannabe i Say You’ll Be There. Uporedo, svojim izgledom na pozornici i izvan nje diktirale su trendove, a sve su u nekom trenutku nosile odevni predmet o kome je danas reč – mini tankih bretela.

John Stanton / Getty images

Viktorija je ponela sličnu kreaciju i na MTV Video Music Awards iste, 1997. godine. Svojim izgledom izdvojila se u društvu Mel Si, Eme Banton, Džeri Halivel i Mel Bi kao prava ikona stila. S obzirom na uspeh koji je doživela, uvrstila je malu crnu haljinu u svoj redovni garderober. Stoga ju je ona pratila u njenim najvažnijim trenucima, od tada pa sve do danas.

Iako se nekadašnja pevačica ne boji odvažnih kombinacija, osnove u neutralnim bojama nikad ne izostaju među njenim najbolje ocenjenim izdanjima. Voleli bismo da je u budućnosti češće viđamo u Y2K stilu, preciznije odeći i detaljima iz 2000-ih koji se vraćaju na velika vrata.

Izvor: Elle España

Fotografije iz naslovnog kolaža: John Stanton / Getty images, Getty images

Izvor

Možda vam se sviđa

BiH

U posljednjih nekoliko mjeseci cijene osnovnih životnih namirnica u BiH “divljaju”. Brojni ekonomski analitičari to usko vežu uz rat koji bjesni u Ukrajini, odnosno agresiju...

BiH

BH. heroina nana Fata Orlović ovih dana se priprema da obavi petu islamsku dužnost – hadž, a sa njom bi trebala ići kćerka Zlatka...

Zanimljivosti

Pevačica Marija Šerifović ne govori u javnosti o svom privatnom životu kao nekada, pa nikad tačno ne možemo znali da li je u ljubavi...

Zanimljivosti

Saša Vidić je čovek bez dlake na jeziku. On uvijek kaže šta misli, a kad mu se neko ne sviđa, ne bira riječi. Modni...