fbpx
Vijesti

VIKI ZA ‘EXPRESS” O AFERI ‘MITO’: Niko od nas, pa ni Snežana, ne bi uzeo, niti tražio novac!

Viki Miljković sreli smo u francuskom gradu Vitisajmu, gdje je po običaju imala odličan nastup, a na samom početku razgovora osvrnuli smo se na njene nastupe u Americi.

-Nakon deset godina ponovo sam bila u Americi i, vjerujte mi da sam se poželjela te publike, a kakve su posjete bile na nastupima i oni su, očito, mene. Mada su me često viđali tokom ljeta, skoro na svim prostorima bivše Jugoslavije, ali u Americi nostalgija učini svoje i to bude zaista jedna posebna emocija, jedno posebno raspoloženje. Sada kada sumiram rezultate moram da budem iskrena i da kažem da sam prezadovoljna, imala sam jako dobre, da ne kažem fanstastične posjete, a u mnogim gradovima smo oborili rekorde. Novu godinu smo dočekali u Čikagu gdje je bilo oko 1000 ljudi, pa smo morali da ponovimo nastup u Čikagu jer je narod to tražio. Malo su nas na nekim nastupima zeznule vremenske neprilike jer su se temperature kretale od minus 16 do minus 23 stepena, sve je pucalo od zime, hladnoće i leda, ali ljudi su ipak dolazili i na tome smo im beskrajno zahvalni. I Nermin Handžić je bio dio ekipe i odlično je odradio svoj dio posla, a prije same turneje imali smo baš dobre pripreme.

Da li su te pripreme bile potrebne?

-Da jesu i ja sam insistirala na tome, a razlog je sljedeći, što sam ja u zadnjih par godina nastupala uvijek sa nekako sličnim reportoarom, a sada smo to promjenili. Ubacili smo dosta novog, otkako je Nermin krenuo sa nama na nastupe ubacili smo neke posebne novotarije, što se pokazalo jako dobro i efikasno. Jednostavno, publika je to sa rodošću prihvatila. Tako da u našem kompletnom reportoaru pjevamo sve, kako se kaže, od Silvane do Nirvane. To je bukvalno jedna muzička čarolija, od ove nove muzike, repa, sevdaha, pa do Južnog vetra, jer ja sam odrasla uz njihove pjesme. Mi naš nastup shvatamo kao da smo nas troje Taške, Nermin i ja izašli u provod, pa samim tim tu našu energiju prenosimo i na publiku.

Viki s našim novinarom Batom Šišićem

Ko je onda koga osvježio, ti Nermina ili Nermin tebe?

-Svi zajedno smo u tom osvježenju na dobitku. To se tako nekako spojilo, ja uvijek kažem sudbinski se spojilo. Spojili smo se kao familija, kao porodica ,jako lijepo funkcionišemo i upravo sve to je donijelo i mnogo toga lijepog.

I ovaj put u tvojoj grupi su većinom takmičari iz BiH?

-Pa, zaista ne znam, ali nekako je uvijek tako. Takmičari iz BiH uvijek po nekom nepisanom pravilu biraju ili Mariju ili mene. Kod Marije više idu pop i zabavnjaci, a kod mene Bosanci narodnjaci. Kod mene idu oni koji pjevaju Šerifa, Enesa, Hakalu, Ljubu.., taj neki hard narodnjak, a vjerovatno je to i zbog Tašketa koji je i producent pa žele kod nas. A, vjerovatno ima dosta udjela u tome kada su vidjeli šta smo sve uradili sa Nerminom kao pobjednikom, dosta je napredovao nakon takmičenja. Zdušno i otvorenog srca dolaze kod nas, a mi ih isto tako zdušno i otvorenog srca i prihvatamo.

Na skoro svakom tvom nastupu zaviori se i zastava BiH?

-Pa, da ja sam već rekla mi smo ta neka ista krvna grupa. Ja sam sa juga, pjevam taj južnjački melos. Moje porijeklo potiče iz Sandžaka i tako da mi imamo tu neku vrelu krv, koja se lako prepozna.

Koliko je vas kao žiri uzdrmao skandal „mito“ i ono što se pripisuje Snežani Đurišić?

-Taj stvarno nepotrebni i neistiniti skandal nas je još više i jače povezao. Nije nas nešto posebno uzdrmao jer se apsolutno niko, ama baš niko nije osjećao prozvanim. Mi svi koji sjedimo u tom žiriju smo prije svega kompetentni, svako od nas je jako dobro situiran. Tolike godine karijere koje su iza nas obezbjedile su nama tu neku finansijsku sigurnost i da nema te osobe koja bi mogla da dođe i da potkupi žiri. Sve što radimo, radimo srcem. Kako je Marija rekla nigdje na svijetu ne postoji da takmičari imaju takvu slobodu sa mentorima, kao što naši imaju sa nama. Svi takmičari iz moje grupe imaju i moj i Tašketov broj telefona. Svi oni meni puste poruku i u osam sati ujutro i u deset sati navečer. Nekako se saživljujem sa svim njihovim, kako privatnim problemima, tako i uspjesima, raskidima sa djevojkom, vjenčanjima. Po meni taj naš odnos je odavno prevazišao mentorstvo. A, što se tiče Snežane Đurišić ja odgovorno tvrdim da to nije istina i da, kako ona, tako ni jedan član žirija ne bi uzeo ili tražio novac.

Razgovarao: Bato Šišić

BONUS VIDEO

Izvor

Oznake:

Možda vas zanima