fbpx
Vijesti

(VIDEO) Tijela šest djevojčica nađena na mjestu nesreće, povrijeđene dvije osobe

U sudaru dva automobila na međudržavnoj cesti u Tennesseeju u SAD-u poginulo je šest djevojčica, a dvije su osobe povrijeđene, izvijestile su lokalne službe.

Kako prenosi CNN, do nesreće je došlo u nedjelju rano ujutro po lokalnom vremenu.

Na mjestu nesreće šest djevojčica nađeno je mrtvo. Prema prvim informacijama, bile su u dobi od 1 do 18 godina. Sve su se nalazile uz prevrnutom vozilu, iz kojeg su vjerojatno zbog siline udara ispale.

Jedna žena, za koju se vjeruje da je također ispala iz istog auta, nađena je u kritičnom stanju.

Pružena joj je pomoć na mjestu događaja prije nego što je helikopterom prevezena u lokalnu bolnicu, rekli su dužnosnici.

Povrijeđen je još jedan muškarac koji je također prevezen u bolnicu.

Prema informacijama koje prenose američki mediji, crvena Toyota Camry s dvoje odraslih i šestero djece iznenada je izletjela sa cestu. Automobil potom udario u zapreku i počeo se prevrtati prilikom čega su putnici ispali iz vozila.

Iz policije su isprva izjavili da nije još sasvim jasno da li je drugi automobil, kamionet, učestvovao u ovom udesu budući da se zaustavio pola milje niz cestu.

Vozač drugog automobila koji je sudjelovao u nesreći nije bio povrojeđen. Žrtve još nisu identificirane te se ne zna jesu li u rodu. Uzrok nesreće također još nije objavljen, a istraga je u toku.

Izvor

Oznake: ,

Možda vas zanima