fbpx
Pratite nas

Zdravo, šta tražiš?

Vijesti

(VIDEO) Ovako je Putin 20 godina izigravao Zapad

New York Times objavio je kompilaciju snimki i članak u kojem prikazuju, kako pišu, kako su izgledale godine Putinovog izigravanja i zavaravanja zapadnih čelnika.

Snimke s međunarodnih sastanaka i govora tijekom posljednjih 20 godina pokazuju kako Vladimira Putina srdačno primaju svjetski čelnici, uključujući bivšeg britanskog premijera Tonyja Blaira i bivšeg američkog predsjednika Georgea W. Busha.

“Čak i ako su mu jednostavno odlučili dati priliku u političke svrhe, oni su preuzimali rizik povijesnih razmjera – budi fin prema Putinu i možda će ti on lijepo vratiti”, piše Adam Westbrook. “Iako je diskutabilno jesu li zapadne vlade mogle predvidjeti krvave vizije Putina, budimo jasni oko jedne stvari: osobna diplomacija ne funkcionira kada vam je najpotrebnija”, nastavlja Westbrook.

Dok je bio na vlasti, Bush je o Putinu rekao: “Utvrdio sam da je vrlo otvoren i vrijedan povjerenja. Uspio sam osjetiti njegovu dušu. Ne bih ga pozvao na svoj ranč da mu ne vjerujem.”

Otprilike u isto vrijeme Blair je rekao: “Uloga koju je Rusija igrala u međunarodnoj zajednici od 11. rujna je izvanredna.”

Dok je bio predsjednik Francuske, Nicolas Sarkozy Putina je opisivao kao “vrlo inteligentnog”. Tijekom svog predsjedanja SAD-om Barack Obama je pohvalio “izvanredan” posao koji je Putin učinio za svoj narod. 

Izvor

Možda vam se sviđa

Biznis

Dž. Pol Geti (Jean Paul Getty) rođen je 1892. godine i u drugoj plovini dvadesetog vijeka bio je najbogatiji čovjek na planeti. Osnovao je...

BiH

Sve je spremno za isplatu uvećanih junskih penzija u Federaciji BiH koja će biti 5. jula, potvrdio je za Faktor Amel Lizde, šef Ureda...

Zanimljivosti

Marija Šerifović progovorila je o tome ko bi mogao da je zamijeni u Zvezdama Granda. -Ja sam nezamjenljiva, niko ne pjeva, ne izgleda i...

Zanimljivosti

Popularni pjevač Amar Gile oglasio se na društvenim mrežama emotivnom porukom i čestitao pobjedu Nerminu Handžiću. Naime, Amar je objavio fotografiju sa Nerminom staru...