fbpx
Magazin

(VIDEO) Neko je bacio loptu među Tomu Monu i Kineze i već se plašimo da će postati hit do Pekinga

Tradicionalnim plesom „Igra lava“ i vatrometom večeras je na Kalemegdanu u Beogradu počela proslava kineske Nove godine.

Ovogodišnja manifestacija humanitarnog je karaktera, a po kineskom horoskopu 2023. je „godina zeca“, koja predstavlja druželjubivost snažljivost i podrazumeva mir i spokoj.

Posle ceremonije na Kalemegdanu, povorka s „lavovima “ krenula je kroz Knez Mihailovu ulicu do Trga Republike, gde je organizovan Festival ukusa koji ima humanitarni karakter.

Tom prilikom je ministar unutrašnje i spoljne trgovine u Vadi Srbije Tomislav Momirović je izveo „performans“ u Knez Mihailovoj ulici pimpujući loptu sa Kinezima čime se pohvalio na svom Instagram nalogu.

Napisao je „Nism bez talenta….“

Prethodno je okačio i fotografije sa početka proslave kineske Nove godine u Beogradu.

Proslava u Beogradu biće nastavljena i u nedelju, 22. januara, od 12 do 18 časova.

Građani moći da učestvuju u humanitarnoj akciji i probaju specijalitete nekoliko zemalja Pojasa i puta, i da uživaju u „Igri lava“, prikazu borilačkih veština i performansu Cuđua (Drevni kineski fudbal).

Pored toga, svim posetiocima biće približena ideja i sveobuhvatni pristup velikoj inicijativi Pojas i put, predstavljanjem podataka i činjenica, najavila je Vlada Srbije.

Izvor

Oznake: Magazin

Vezani članci