fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Vijesti

VIDEO/7. Susreti kahvedžija BiH na obroncima Majevice iznad Kalesije – NEON Televizija

“Čitajući knjige, pisajući pjesme, istraživao sam i vidio da kod nas kahva igra veliku ulogu. Sve počinje i završava sa kahvom” kazao je predsjednik Društva kahvedžija Ibro Džananović u uvodnom dijelu 7. Susreta kahvedžija upriličenih u prelijepom ambijentu planinsko pčelarskog doma “Eco-nahl” Dubnica.

Iako su susreti kahvedžija, 2. po redu upriličeni na području naše općine predsjednik pomenutog društva kaže da nije odolio kada je dobio poziv Nermina Sinanovića da susrete upriliče na obroncima Majevice.

Sav ovaj prostor, objekat sve liči na tradiciju, podsjeća me na kahvenisanje, na naše bitisanje” dodaje Džananović.

Predsjednik planinsko-pčelarskog kluba “Eco Majevica” kaže da je osnovni cilj društva promovisanje turizma na području Kalesije. Aktivnostima održanim u toku ove godine, kaže Sinanović, da su u velikoj mjeri u tome i uspjeli.

“Ovaj skup to jasno pokazuje. Doveli smo ljude iz Austrije, Njemačke, Srbije, raznih gradova naše zemlje.Zasigurno ćemo danas iz Kalesije poslati jednu veliku lijepu poruku i priču” dodaje naš sagovornik.

Prisutnima se u ime općinskog načelnika obratio savjetnik Alija Džafić koji je između ostalog pohvalio entuzijazam Nermina Sinanovića i sve ono što radi na promociji turizma i drugih vrijednosti općine Kalesija i požlio dobrodošlicu i pružio podršku organizovanju ovakvih susreta.

Danas je i promovisana knjiga “Kahvedžije 3” kojim bosansku kahvu, kao naše nacionalno piće, podiže na pijadestal koji ona, uistinu, zaslužuje. Najaktivnijim članovima uručene su i zahvalnice. Također u okviru programa pročitano je i mnogo divnih sitihova, a zasvirali i zapjevale su i sazlije.

Izvor

Izdvojeno

Magazin

Dvije mlade zvijezde Anđela Ignjatović, poznatija kao Breskvica i Zorana Mićanović svojim glasovnim sposobnostima nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, a sada su spremile iznenađenje za...

Biznis

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Nezir Pivić i ministar za privredu Samir Šibonjić razgovarali su s menadžmentom Zeničkog privrednog sajma ZEPS, koji će se, nakon pet...

Zanimljivosti

Nakon petogodišnje stanke Plavi Orkestar je prošlog vikenda oduševio publiku u Slavonskom Brodu, a koncert je bio tek početak njihove ljetne turneje koja uključuje...

Magazin

Ivana Šašić razvela se od supruga jer ga je uhvatila u prevari, a sada je iznijela svoje mišljenje o ženama koje, iako znaju da...