fbpx
Sport

Veliki problem za reprezentaciju BiH: Hadžikadunić propušta junske utakmice?

Ova vijest je preuzeta sa portala Sport 1

Nakon što je nekoliko reprezentativaca BiH propustilo prvo okupljanje u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo zbog povreda, čini se da će naš nacionalni tim i ono junsko dočekati u problemima. Od ranije je poznato da na spisku zbog povrede neće biti Adnana Kovačevića, a sinoć se u duelu Mallorce i Valencije povrijedio Dennis Hadžikadunić.

Standardni reprezentativac BiH je doživio povredu mišića, a prve pretrage govore da se radi o ozbiljnijoj povredi. Kako pišu španski novinari, u pitanju je napuknuće mišića zbog kojeg Hadžikadunić sigurno neće igrati do kraja sezone za Mallorcu, a pod velikim je upitnikom i njegov nastup u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, u kojim naša reprezentacija igra protiv Portugala i Luksemburga.

S obzirom na to da igramo sa tri defanzivca u zadnjoj liniji, selektoru Hadžibegiću u ovom trenutku su na raspolaganju samo tri imena sa standardnog spiska, i to Anel Ahmedhodžić, Siniša Saničanin i Hrvoje Miličević. Jasno je stoga da treba očekivati poziv minimalno jednom, a vjerovatno i dvojici novih igrača.

Oznake:

Možda vas zanima