Connect with us

Društvene mreže

/VIDEO/ Uz pomoć Golfa, kojeg je dobio na lutriji, za sat iscijepa 5 metara drva

Objavljeno

na

Navikli smo gledati snimke u kojima maštoviti vozači traktora u Bosni i Hercegovini u prikolicu natovare drvenu građu, a na nju i Golfa 2.

Takve nesvakidašnje snimke izazvale su brojne komentare, ali posljednji snimak koji je stigao u Facebook Inbox redakcije našeg portala zaista zaslužuje posebnu pažnju, piše Radio Sarajevo.

Kako nam je rekao vlasnik, koji je Golf dobio prije 32 godine u nagradnoj igri Lutrije BiH, vozilu mu više nije u pogonu, ali ga itekako služi dobro.

“Golf sam dobio u nagradnoj igri. Lijepo me služio svih 30 godina i onda sam ga umjesto na groblje automobila iskoristio da mi pomogne u cijepanju drva“, piše nam Bosanac koji je želio da ostane anoniman, dodavši da je iz Žepča.

Pogledajte:

Oglašavanje

Društvene mreže

Evo kako možete provjeriti ko vas je blokirao na Facebooku

Objavljeno

na

Od

Sumnjate da vas je neko blokirao na Facebooku? Postoji nekoliko načina na koje to možete provjeriti.

Prva stvar koju trebate napraviti jest provjeriti je li vas neko blokirao ili uklonio s liste prijatelja.

Želite prijatelju na Facebooku pokazati neku zabavnu fotografiju ili video? Inače biste ga samo označili (tagirali) na objavu pri čemu osoba dobije obavijest o tome.

Ali, ako ne možete osobu označiti ni na jednu objavu na popularnoj društvenoj mreži, ta vas je osoba blokirala.

Ako vas je neko uklonio s popisa prijatelja, o njihovim postavkama profila ovisi hoćete li ih moći označiti na objavama. Nemojte zaboraviti da osobu nećete moći označiti na objave unutar privatnih grupa, osim ako ta osoba također nije član privatne grupe.

Kako provjeriti jeste li blokirani?

Pokušajte pronaći prijatelja na Facebooku putem tražilice. Nakon što unesete ime osobe, pojavit će se popis osoba pa kliknite na opciju “Ljudi” (People). Ako vas je ta osoba blokirala, njen profil se neće pojaviti.

No, ako prilikom pretraživanja odaberete opciju “Svi rezultati” (All results), postoji mogućnost da se pojavi njihov profil, čak i ako vas je ta osoba blokirala.

Ako vam se prikaže njihov profil, kliknite na njega i moći ćete djelomično vidjeti njihov profil, ovisno o njihovim postavkama, ako vas je ta osoba samo uklonila s popisa prijatelja. No, ako vas je ta osoba blokirala, nećete moći vidjeti ništa.

Zajednički prijatelji

Drugi način je da pokušate pronaći taj profil putem “Zajedničkih prijatelja” (Mutual friends). Idite na profil nekoga koga ste oboje imali u prijateljima i otvorite njihov popis prijatelja. U polje “Pretraži prijatelje” (Search Friends) upišite ime osobe za koju mislite da vas je blokirala.

Ako vidite i ime i sliku profila, ta vas osoba nije blokirala. Ako ih ne možete vidjeti, moguće je da vas je ta osoba blokirala ili je u potpunosti deaktivirala profil.

Možete li čitati stare poruke ako vas je neko blokirao?

Otvorite Messenger i otvorite razgovor s osobom za koju sumnjate da vas je blokirala. Naime, kako piše Make use of, ako vas je ta osoba blokirala, njihova profilna slika neće se učitati i nećete moći kliknuti na njihovo ime profila.

Osim toga, nećete moći ni pristupiti njihovom profilu. Ako vas je ta osoba blokirala, nećete joj moći poslati ni poruku, prenosi N1.

Nastavite čitati

Društvene mreže

Parlamentarac Žuljević o suđenju na utakmici u Mostaru: Kad nepravda postane zakon, otpor postaje dužnost

Objavljeno

na

Od

Na društvenim mrežama pojavili su se komentari o brutalnom napadu na sudije utakmice Velež-Borac Sabriju Topalovića, te pomoćnika Admira Šehovića i supervizora suđenja Adnana Alispahić koji su umalo živi zapaljeni u Mercedesu.

Faksimil Žuljevićevog posta

Mnogi od tih komentara prevazilaze ljubav prema klubu i jako su nekorektni te navode na razmišljanje da li je fudbalska utakmica razlog da neko izgubi život ili bude povrijeđen.

Jedan od neumjesnih postova na Facebooku je postavio i Aner Žuljević, zastupnik SDP-a u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH .

On je naime poručio: “Kad nepravda postane zakon, otpor postaje dužnost!!!”.

Žuljević prozvao sudije

Status je objavljen nakon prekida utakmice u Mostaru i upada huligana u teren.

Uz tekstualni dio Žuljević je priložio i fotografiju s logom Veleža te oznake, “raja”, “FKVelež” i “prvaljubav”.

Prije ove objave plasirao je još jedan post u kojem je napao “bandu lopovsku” i naveo da „to nije suđenje, nego obračun saveza sa 4R i da nije ničija, pa neće ni njihova do zore gorjeti“.

Na to su reagirali njegovi prijatelji, prijeteći sudijama i pozivajući da „sudije prebiju kao mačke“.

 

Avaz

Nastavite čitati
Oglašavanje
Oglašavanje

Najčitanije