fbpx

Uskoro vozom iz Sarajeva do Zagreba

Biznis
Pregleda: 37

Naime, čega se odgovor Željeznica RS na inicijativu za sastanak koji su predložile Željeznice FBiH kako bi ova linija bila dogovorena.

Prema trenutnoj tarifi, karta u jednom smjeru koštala bi 56,10 KM, a povratna 85,20 KM.

Ponovnom uspostavljanju ovog voza, prethodilo bi ponovno povezivanje Sarajeva i Banjaluke očemu pregovaramo sa Upravom Željeznica RS – potvrđeno je iz Željeznica FBiH.

Kada je u pitanju uspostavljanje sezonskog putničkog voza Sarajevo-Ploče-Sarajevo koji je saobraćao u periodu od 1. jula do 11. septembra, on je “u potpunosti opravdao očekivanja Željeznica FBiH”.

Ovaj voz je saobraćao samo petkom, subotom i nedjeljom (ukupno 11 vikenda, odnosno, 33 dana) i za to vrijeme na pomenutoj relaciji prevezeno je 4.666 putnika. Cijena karte u jednom pravcu iznosila je 25 KM, a cijena povratne karte koja je važila mjesec dana iznosila je 41,40 KM. Zbog velikog interesovanja putnika u sastav voza na relaciji Sarajevo-Ploče redovno su bile uvrštene dvije Talgo garniture sa 472 mjesta za sjedenje. Iskazano interesovanje putnika za vožnju na relaciji Sarajevo-Ploče-Sarajevo najbolji je pokazatelj da bi ova linija i ubuduće trebala saobraćati – kazali su iz ovog preduzeća, piše Radiosarajevo.ba.

Iznijeli su podatke kako su tokom prvih osam mjeseci ove godine, Željeznice FBiH prevezle 239.000 putnika, što je za 150 posto više u odnosu na isti period 2021. godine i 5.352.490,24 tona robe, što je za 0,11 posto više u odnosu na isti period prošle godine.

Također, povećanje broja putnika zabilježeno je u svim željezničkim pravcima (Čapljina-Sarajevo-Čapljina, Konjic-Sarajevo-Konjic, Pazarić-Sarajevo-Pazarić, Sarajevo –Maglaj-Sarajevo, Sarajevo-Visoko- Sarajevo, Sarajevo – Zenica-Sarajevo).

Jedan od razloga za povećanje ovolikog broja prevezenih putnika jeste taj što su putnici prepoznali kvalitet usluge koju nudimo, pa su se počeli vraćati željeznicama kao najkvalitetnijem, ekonomski najisplativijem i najsigurnijem obliku prijevoza.

Pored kvalitetne usluge, Željeznice FBiH obezbijedile su svojim putnicima povlastice na kupovinu karte u iznosu od 30 posto (studenti, penzioneri, novinari) i od 50 posto (djeca između 4 i 12 godina, slijepa lica i njihovi pratioci)”, naglašavaju iz Željeznica FBiH.

Izvor

Oznake: , ,

Možda vam se svidi

Kuzmanović i ostali: Svjedok vidio odvođenje muškaraca
Košarkaški Zmajevi ostvarili značajan napredak na FIBA rang listi: Evo koje mjesto zauzimaju bh. košarkaši

Morate pročitati