Povežite se sa nama

Biznis

Upošljavaju 1.000 radnika uz prosječnu platu od 1.230 KM, u planu nova investicija

Objavljeno

-

Firma koja proizvodi savitljive cijevi za protok tečnosti raznih profila koje se ugrađuju u više tipova automobila, a među njima su i oni najvećih svjetskih proizvođača, planira dalje investiranje uz uslov da pronađe adekvatnu radnu snagu.

Najavio je to direktor Passa Rado Maletić u razgovoru s Srećkom Ilićem, kandidatom za načelnika Opštine Lopare.

Prosječna plana 1.230 KM

Kako je Maletić kazao novinarima, u budućnosti postoji mogućnost otvaranja pogona u Loparama ako bi se javio određen broj zainteresovanih radnika koji bi bili pripremljeni i obučeni za poslove montaže.

– Trenutno zapošljavamo 1.000 radnika, od kojih oni koji rade u tri smjene i postižu zadatu normu imaju prosječnu platu 1.230 KM i topli obrok – kazao je Maletić.

On je dodao da je otvoren konkurs za prijem muške radne snage i za 100 žena na poslovima montaže.

Njemačka investicija

– Poslovi montaže su jednostavniji, radi se u dvije smjene. Uspjeli smo postići dobar rad, a još nam nedostaje radne snage – rekao je Maletić.

Podsjetimo, renomirani proizvođač dijelova za “Volvo”, “BMW”, “Mercedes” – njemačka fabrika PASS preuzela je početkom 2018. godine preduzeće S.E.P. u Ljeskovcu kod Bijeljine i otada je razvoj ovog malog preduzeća krenuo vrtoglavom brzinom. Proizvodnja i broj zaposlenih stalno se povećavaju a prošle godine otvoren je i novi pogon.

Ovdje pročitajte izvorni tekst:
Oglašavanje

Biznis

Puštena u rad nova linija za pakovanje proizvoda

Objavljeno

-

Od

Rafinerija ulja “Modriča” pustila je u rad novu liniju za pakovanje gotovih proizvoda, koja omogućava kvalitetnije, preciznije i brže pakovanje, čime se poboljšava konkurentnost finalnog proizvoda.

Kapacitet nove linije je 2.000 boca na sat, a Rafinerija ulja je u ovaj tehnološki proces uložila oko 330.000 KM, saopšteno je iz “Optima grupe”.

Savremenom linijom povećava se kapacitet pakovanja, stvoreni su uslovi za pakovanje različitih vrsta ambalaža, poboljšan je kvalitet zatvaranja, etiketiranja i zbirnog pakovanja, skraćeno je vrijeme za podešavanje linije prilikom prelaska na drugu vrstu ambalaže, te poboljšana preciznost punjenja.

Iz “Optima grupe” navode da je, takođe, omogućeno automatsko ispiranje sistema prije prelaska na pakovanje novog proizvoda, čime je eliminisana mogućnost kontaminacije proizvoda.

Ovdje pročitajte izvorni tekst:
Nastavite čitati

Biznis

Deloitte: Bh. IT kompanija proglašena “Zvijezdom u usponu”

Objavljeno

-

Od

Riječ je o izvještaju “The Deloitte Technology Fast 50” za Centralnu Evropu, za 2020. godinu.

U ovom izvještaju Deloitte rangira 50 najbrže rastućih tehnoloških kompanija u ovom dijelu svijeta prema ukupnim prihodima, ali BiH godine nema nijednog predstavnika na toj listi.

Lista “Rising Stars” je odvojeni segment izvještaja, i na njoj se nalazi Banjalučka kompanija, što je ogroman uspjeh.

Firma se bavi razvojem softvera a njen vlasnik je Vladimir Sukara. Ona se našla na 22. poziciji na listi zvijezda u usponu sa rastom od 131 posto.

Pojašnjavajući listu “Rising Stars”, u izvještaju se navodi: “Deloitte rangira firme koje pokazuju velik potencijal, ali nisu dovoljno zrele da udovolje kriterije za glavnu kategoriju Fast 50”.

Inače, Got Solutions d.o.o. iz Banja Luke, je firma čiji je fokus rada razvoj softverskih rješenja korištenjem JavaScript programskog jezika.

Kompanija je vlasnik brenda «JSGuru» i  čini je tim mladih stručnjaka koji dijele strast za kreiranje efektivnih i efikasnih softverskih rješenja u vidu web i mobilnih aplikacija.

Kako se ranije pisalo, kompanija nudi usluge od savjetovanja, dizajna preko pisanja koda, uspostavljanja arhitekture, testiranja i cloud implementacije. U timu ove kompanije nalaze se i profesionalci sa preko 15 godina iskustva u razvoju softvera u raznim ulogama i industrijama.

Ovdje pročitajte izvorni tekst:
Nastavite čitati

Najčitanije