fbpx
Biznis

Ulaz na Pannonicu će biti skuplji

Dok se kompleks panonskih jezera u Tuzli priprema za predstojeću ljetnu sezonu, koja počinje 1. juna ove godine, objavljen je novi cjenovnik. Posjetioci će ulaznice plaćati skuplje.

15. maja 2023.godine, JKP Pannonica d.o.o. Tuzla je na svojoj web stranici www.panonika.ba objavila cjenovnik dnevnih, sezonskih, mjesečnih i petodnevnih ulaznica i ostalih cijena usluga za sezonu 2023. godine.

Od srijede 17. maja 2023.godine u prodaji su sezonske i mjesečne ulaznice koje možete kupiti svaki radni dan u periodu 11:00-15:00 sati u zgradi Uprave Panonike.

Zbog povećanja cijena većine roba i usluga za proces rada kompleksa Panonskih jezera (cijene tehnološke i slane vode, hemijske pripreme vode, materijala i usluga za održavanje) u prosjeku od 31,5%, došlo je do povećanja cijena dnevnih ulaznica za 0,50 KM za redovne i đačke kategorije uz zadržavanje na prošlogodišnjem nivou cijena dnevnih ulaznica za kategorije povlaštenih ulaznica (penzioneri, RVI, porodice poginulih boraca i šehida, invalidi preko 60%), dječijih ulaznica (2-7 g.) i svih kategorija poslijepodnevnih ulaznica, što u prosjeku iznosi povećanje cijena dnevnih ulaznica od 3,1 %.

Cijene usluga izdavanja plažnog mobilijara su ostale nepromijenjene.

Kupovinom sezonskih i mjesečnih ulaznica koje omogućavaju neograničen broj ulaza, ostvaruju se znatne uštede za one koji namjeravaju češće posjećivati slana jezera.

Iz kompleksa ističu da je kompleks slanih Panonskih jezera jedan od rijetkih kupališnih objekata gdje je dozvoljeno unošenje hrane i pića kao i plažnog mobilijara.

Redovna cijena cjelodnevne ulaznice od ponedjeljka do petka košta 6,50 KM, dok je u danima vikenda skuplja za 2 KM.

Povlaštena košta četiri, a u dane vikenda pet KM, a đačka je 4,50, odnosno 5,50 KM subotom i nedjeljom.

Dječija ulaznica iznosi tri, odnosno 3,50 KM u danima vikenda.

Kada je riječ o poslijepodnevnim ulaznicama, koje vrijede od 16:30 sati, redovna od ponedjeljka do petka košta četiri, a u danima vikenda pet maraka. Poslijepodnevna đačka/povlaštena iznosi tri, odnosno četiri KM dok je dječija dvije, odnosno 2,50 KM.

Sve kategorije imaju mogućnost kupovine i sezonskih, mjesečnih i petodnevnih ulaznica.

Biznis.ba

Izvor

Oznake: , ,

Možda vas zanima