fbpx
Vijesti

Uhapšeni saradnici odbjeglog Zlatana Ćuka

U akciji Koktel koju su izveli pripadnici MUP-a RS-a uhapšeni su Radan Dotlić, te Dalibor i Željko Simić, koje odranije povezuju sa kriminalnom grupom Zlatana Ćuka. Oni su ovaj put uhapšeni zbog sumnje da su počinili krivična djela izazivanje opće opasnosti, paljevinu i nedozvoljenu proizvodnju i promet opojnih droga na području koje operativno pokriva Policijska uprava Bijeljina, odnosno da se mogu dovesti u vezu sa trgovinom droge, paljevinama i podmetanjem bombe u dvorištu kuće jednog Bijeljinca.

Oni su otkriveni na osnovu podataka koje su dobili dešifrovanjem komunikacija putem Sky aplikacije. Prema nezvaničnim informacija, na teret im se stavlja i da su u nekoliko navrata bacali molotovljeve koktele na jednu kuću. Navodeći inicijale osumnjičene trojke, u MUP-u RS-a su istakli da su navedena krivična djela počinjena od 25. februara do 5. marta 2021. godine. Osumnjičeni su odranije poznati organima gonjenja. Hapšeni su u akciji Golden zbog šverca narkoticima u okviru koje se povezuju sa Zlatanom Ćukom (koji je u bjekstvu, op. a) i kojeg povezuju sa kavačkim i škaljarskim kriminalnim klanovima iz Crne Gore.

Željko Simić nedavno se našao na optužnici u predmetu protiv Dalibora Railića, Aleksandra Miljatovića, Igora Repajića, Harisa Gredelja, Mirjane Vujović, Aleksandra Ivkovića, te Gorana Gvozdena. U ovom predmetu su optuženi za organizovani kriminal povezan sa više teških krivičnih djela počinjenih od 2020. do 2022. godine, uključujući i ubistvo načelnika krim-policije Prijedor Radenka Bašića. 

Izvor

Oznake: Izdvojeno, Vijesti

Možda vas zanima