Povežite se sa nama

Sport

UFC borcu provalnik upao u kuću, borili se pet minuta!

Objavljeno

-

Nisam bio spreman za borbu

Američka policija privela je u tamošnjoj saveznoj državi Nebraska jednog muškarca koji je, kao provalnik, upao u kuću UFC borca Entonija Smita (Anthony Smith).

Čovjek koji se zove Luk Haberman (Luck), sada se zbog provale nalazi pred istražnim organima, i to nakon što se, pomalo nevjerovatno, skoro pet minuta tukao s UFC borcem.

Kako je otkrio sam Smit, u kući u kojoj je bio sa šestočlanom porodicom (supruga, troje dece, punica i on), u četiri ujutro čuo je da je još neko tu.

– Nije mi bilo svejedno kada sam ga zapazio, jer nisam znao da li nosi neko oružje. Kada vam neko upadne u dom, onda to, najvjerovatnije, nije iz nekog lijepog, plemenitog razloga. Nisam znao hoće li pucati, hoće li me nečim ubosti. Znao sam da imam vrlo malo vremena da ga savladam prije nego što upotrijebi to što ima, ako nešto ima – rekao je Smit za ESPN.

A da se Entoni Smit stvarno mučio, svjedoči i situacija pred sam dolazak policije, kada je njegova punica pritrčala i dala mu nož kako bi lakše obuzdao provalnika.

– Neću nikoga da lažem, ovo mi jeste bila najteža bitka u životu, jer sam u nju ušao svjestan da čovjek može i da me ubije. U tuđe kuće se i ne provaljuje bez oružja. Ja, iskreno, u četiri ujutro nisam bio spreman za borbu, pa i ne čudi što, kada sada vratim film, tek sada shvatam koliko čovjek može biti užasnust nečim. Ovog puta sam užasnut bio ja – priznao je Smit.

Ovdje pročitajte izvorni tekst:

Avaz.ba

Oglašavanje

Sport

Euroliga i Eurokup otkazani, nema pobjednika

Objavljeno

-

Od

Izvršni odbor Eurolige danas je donio odluku o otkazivanju ostatka sezone u elitnom europskom klupskom natjecanju, kao i u Eurokupu za košarkaše koji je pod ingerencijom iste organizacije, a pobjednici neće biti proglašeni.

Osim toga, otkazana su i natjecanja mlađih dobnih kategorija, a Izvršni odbor je pri donošenju odluke uzeo u obzir tri glavna parametra: zdravlje i sigurnost igrača, navijača, službenih osoba, partnera i lokalnog stanovništva; različitu situaciju razvoja bolesti Covid-19 na područjima iz kojih dolaze klubovi, što ne može svima jamčiti jednake uvjete za pripreme uoči službenih utakmica; različite mjere zaštite od širenja koronavirusa koje su na snazi, čime su dovedeni u pitanje jednaki uvjeti putovanja za sve momčadi, prenosi Hina.

Iz Eurolige nisu željeli skraćenim periodom za pripremu ugroziti zdravlje košarkaša, jer bi se time povećao rizik od ozljeda, a zbog poštenosti natjecanja nisu razmatrane modifikacije formata, kao moguće rješenje za nastavak sezone. Kako postavljeni rok završetka natjecanja do kraja srpnja nije mogao biti zajamčen, čelnici Eurolige nisu imali drugi izbor nego donijeti odluku o prekidu natjecanja.

“Bez sumnje, ovo je najteža odluka koju smo morali donijeti u 20-godišnjoj povijesti. Zbog razloga koji su izvan naše kontrole, prisiljeni smo prekinuti najuspješniju i najuzbudljiviju sezonu u europskoj košarkaškoj povijesti”, izjavio je člni čovjek Eurolige Jordi Bertomeu u službenom priopćenju navodeći kako je odluka donijeta nakon iscrpljujuća dva i pol mjeseca tijekom kojih su svi dionici tražili sve mogućnosti da se prekinuta natjecanja dovrše.

“Ovo nije kraj već novi početak”, poručio je Bertomeu.

Svi klubovi koji su se u prekinutoj sezoni natjecali u Euroligi i Eurokupu imat će svoja mjesta u tim natjecanjima i u sljedećoj sezoni koja bi za euroligaše trebala započeti 1. oktobra, a dan prije za momčadi koje će igrati Eurokup.

Nastavite čitati

Sport

Edin Džeko odao počast žrtvama masakra na Kapiji

Objavljeno

-

Od

Taj 25. maj će uvijek duboko biti urezan u sjećanje Tuzlaka, ali i svih drugih bh. patriota. Proteklo je 25 godina od stravičnog masakra na tuzlanskoj Kapiji. Tog ratnog četvrtka 25. maja 1995. godine od granate ispaljene sa položaja Vojske RS na planini Ozren ubijena je 71 mlada osoba, a oko 200 teže ili lakše ranjeno.

Danas je još jednom počast žrtvama odao i kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Edin Džeko. Njegova poruka je jasna, a ona govori da ono što se desilo na tuzlanskoj Kapiji nikada neće biti zaboravljeno. Džeko je objavio fotografiju spomen ploče na Kapiji.

KAPIJA 1995 – 2020.😢🙏🏻❤️

Posted by Edin Džeko on Ponedjeljak, 25. May 2020.

Nastavite čitati

Najčitanije