fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sport

UEFA “protjerala” sudiju sa Evropskog prvenstva, trpio je velike kritike

Ova vijest je preuzeta sa portala Sport 1

UEFA je odlučila “protjerati” Makkelieja nakon kontroverzi koje su izazvale njegove određene odluke na utakmicama koje je sudio.

Naime, Makkelie je na Euru sudio meč Njemačka – Mađarska, a onda i susret Hrvatske i Italije koji je izazvao veliku buru u javnosti.

Odluka da utakmicu produži čak osam minuta izazvala je bijes u susjednoj Hrvatskoj, ali i nedoumice širom Evrope budući da nikome nije jasno zbog čega je nadoknada bila toliko duga. 

Italija je upravo zahvaljujući tome i uspjela postići gol u posljednjim sekundama meča, koji je Hrvatsku eliminisao sa Eura, a Azzurre odveo u nokaut fazu. 

Nisu samo Hrvati bjesni na Makkalieja, nego i Mađari i to zbog pogotka Jamala Musiale za koji se sumnja da je neregularan jer je Ilkay Gundogan prethodno napravio prekršaj u napadu.

Bilo kako bilo, UEFA je nakon velikih kritika odlučila poslati Makkalieja kući, a nizozemski portal AD objavio je da se Makkelie već vratio u Rotterdam.

Izdvojeno

Magazin

Dvije mlade zvijezde Anđela Ignjatović, poznatija kao Breskvica i Zorana Mićanović svojim glasovnim sposobnostima nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, a sada su spremile iznenađenje za...

Biznis

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Nezir Pivić i ministar za privredu Samir Šibonjić razgovarali su s menadžmentom Zeničkog privrednog sajma ZEPS, koji će se, nakon pet...

Zanimljivosti

Nakon petogodišnje stanke Plavi Orkestar je prošlog vikenda oduševio publiku u Slavonskom Brodu, a koncert je bio tek početak njihove ljetne turneje koja uključuje...

Magazin

Ivana Šašić razvela se od supruga jer ga je uhvatila u prevari, a sada je iznijela svoje mišljenje o ženama koje, iako znaju da...