fbpx
BiH

Udruženje ‘Zajedno u BiH’ u Prijedoru organizira Kongres humanitarnih organizacija

Udruženje “Zajedno u BiH“ u Prijedoru organizira treći međunarodni Kongres Udruženja i Fondacija civilnog društva u BiH i dijaspori, a koji će okupiti humanitarne organizacije koje djeluju u BiH i dijaspori.

Cilj kongresa je ujedinjenje humanitarnih organizacija koje će omogućiti bolje i transparentnije pružanje pomoći najugroženijim stanovnicima države, bolju pokrivenost potreba na terenu i uspostaviti model i standarde koordinacije zajedničkog djelovanja u BiH i dijsapori.

Samo zajedničkim radom i djelovanjem, kako je u saopćenju istakla predsjednica Udruženja „Zajedno u BiH“ Munira Džabija, možemo uticati na promjene stanja u Bosni i Hercegovini.

– S obzirom da humanitarno djelujemo u društvu i najbolje smo upoznati sa problemima naših invalidnih osoba, bolesnih, siromašnih i obespravljenih građana, smatramo da zajednička organizacija može predstavljati snažno tijelo za zagovaračke kampanje prema organima vlasti BiH – kazala je Džabija.

Svaka članica Udruženja “Zajedno u BiH”, dodala je, važna je karika našeg društva jer zajedničkim radom spriječili bismo mnoge malverzacije i prevare pojedinaca, koji često traže pomoć od više humanitarnih organizacija istovremeno, a nemaju osnova za to.

Više organizacija je potpisalo sporazume o saradnji sa krovnom organizacijom, Udruženjem „Zajdno u BiH“, jer, kako poručuju, nema kompromisa kada treba pomagati one kojima je pomoć države i pojedinaca potrebna.

Prijava za kongres, koji će biti održan 10. decembra u Prijedoru, otvorena je do 1. decembra, a više informacija o kongresu mogu se dobiti na telefon +387 62 419 388 ili na e-mail: [email protected].

Izvor

Oznake: BiH

Vezani članci

Vijesti