Povežite se sa nama

Zabava

Učenik dobio zadatak da opiše majku, bio je brutalno iskren

Objavljeno

-

Naime, đak je dobio zadatak da na temu “Majka” opiše svoju majku – što je i uradio, detaljno i prilično iskreno

Kažu da su djeca najveće bogatstvo, ali i da vas mogu obrukati kao niko.

U trenucima kada djeca krenu u školu i počnu da dobijaju određene zadatke na razne teme, možda je najbolje da ih provjerite – da se ne bi crvenili kao majka iz ove priče.

Naime, đak je dobio zadatak da na temu “Majka” opiše svoju majku – što je i uradio, detaljno i prilično iskreno.

Kada je majka pročitala sastav, ostala je zatečena onim što je njeno dijete napisalo. A slika sastava dospjela je i na internet gdje se širi poput “epidemije”… Reakcije su različite.

Gospodjetina

Posted by Mudrolije on Srijeda, 10. juni 2020.

“Moja majka se zove Marija.

Ima dugu kosu.

Oči su joj crne boje.

Moja mama najviše voli đin-tonik”, napisao je đak.


Ovdje pročitajte izvorni tekst:
Oglašavanje

Zabava

Adapter vašeg pametnog telefona može se hakirati

Objavljeno

-

Od

BadPower, kako je bezbjednosti propust nazvan, napada sisteme u adapterima za brzo punjenje baterija.  Adapter vašeg pametnog telefona, mislite, da je običan, bezazlen komad tehnologije. Ali, naučnici u kineskoj kompaniji Xuanwu Labs otkrili su kako može da se hakira adapter s podrškom za brzo punjenje tako da bateriju dovede do pregrijavanja pa čak i da je zapali.

Dok je pametni telefon povezan s adapterom za podrškom za brzo punjenje razmjenjuje podatke kako bi mogao da odredi odgovarajuću količinu električne energije koju može da propusti u uređaj bez izazivanja oštećenja. Što više struje može da propusti, to će punjenje brže da ide.

Međutim, upravo tu razmjenu podataka moguće je zloupotrijeiti kako bi u pametni telefon bilo propušteno znatno više struje nego što uređaj može da podnese, što dovodi do pregrijavanja, topljenja i oštećenja, ali i do požara. Naučnici su isprobali 35 različitih adaptera i uspješno su hakirali njih 18. Riječ je o uređajima raznih proizvođača.

Ukoliko imaju pristup adapteru, napad je moguće izvesti za nekoliko sekundi. U pojedinim slučajevima bilo je dovoljno povezati adapter sa zaraženim pametnim telefonom ili laptopom.


Ovdje pročitajte izvorni tekst:
Nastavite čitati

Zabava

Snimljen nevjerovatan trenutak: Munja udara pravo u Kip slobode (VIDEO)

Objavljeno

-

Od

Jako nevrijeme pogodilo je Njujork u Sjedinjenim Američkim Državama, a na rijetko zabilježenom snimku vidi se kako grom udara pravo u Kip slobode.

Na Twitteru je objavljen snimak koji traje 21 sekundu i na kojem se vidi kako su sivi oblaci prekrili čuvenu statuu.

Meteorolozi su najavili veliku količinu padavina.


Ovdje pročitajte izvorni tekst:
Nastavite čitati

Najčitanije