fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Vijesti

U Živinicama 18 mladih osoba dobilo podršku za pokretanje vlastitog biznisa – NEON Televizija

Gradonačelnik Grada Živinice Began Muhić potpisao je ugovore sa mladim osobama koje su ostvarile pravo na podršku po projektu “Program razvoja poduzetništva i podrška osnivanja preduzeća (Start-up)” na području Grada Živinice.

Ove godine podršku za navedeni projekat dobio je rekordan broj aplikanata, 18 mladih osoba koji su ostvarili pravo na podršku svog biznisa i počeli da posluju u Gradu Živinice.

Potrebna finansijska sredstva za ove namjene, u svrhu razvoja poduzetništva i samozapošljavanja mladih ljudi na području Grada Živinice, u iznosu od 106 hiljada konvertibilnih maraka, obezbjeđena su u Budžetu Grada Živinice.

Pored finansijske podrške svi učesnici ostvaruju pravo korištenja opremljenog kancelarijskog prostora u poslovnom inkubatoru Grada Živinice. Poslovni inkubator nalazi se u zgradi Gradske uprave Živinice i pripremljen je za korisnike Start-up programa.

Gradonačelnik Began Muhić je ovom prilikom istakao važnost davanja podrške i prilike mladim osobama da se razvijaju i napreduju, te da kroz svoje djelovanje pridonesu ekonomskom razvoju svoje lokalne zajednice.

„Želim da svakoj mladoj osobi koja ima želju i biznis ideju pružimo priliku da radi u svom Gradu, a što je najvažnije, da ostane u Bosni i Hercegovini. Ovo su za mene najznačajniji i najdraži projekti koje realizujemo u našem Gradu. Mali biznisi daju mogućnost stvaranja novih vrijednosti koje su važne za napredak cjelokupne lokalne zajednice. Svaka biznis ideja naših mladih osoba poboljšava ambijent u Gradu Živinice i svaka na svoj način olakšava život građana u našoj lokalnoj zajednici. Također, po dosadašnjim iskustvima, naši mladi poslodavci vrlo brzo razviju svoje poslovanje i počnu zapošljavati nove osobe u svoje firme, što daje dodatnu važnost ovom projektu.“ – istakao je Began Muhić – gradonačelnik Živinica.

Izvor

Izdvojeno

BiH

Podsjećati i opominjati, cilj je i poruka ilustratora i strip crtača Admira Delića, producenta na Al Jazeeri Balkans, koji već godinama ilustracijama prikazuje strahote...

Vijesti

Jedan od učesnika Marša mira danas je preminuo na lokalitetu Buljima, saznaje Klix.ba. Učesnici Marša mira koračaju prema Potočarima, a nažalost ovogodišnji pohod je...

Magazin

Pjevačica Jovana Pajić održala je sinoć, 11. jula, fenomenalan nastup u prijestoničkom lokalu nakon duže medijske ilegale. Pajić je pred isti, stala pred sedmu...

Biznis

Bosanci i Hercegovci su poznati kao veliki ljubitelji janjetine. I pored vala poskupljenja, mnogi stanovnici naše zemlje uz janjetinu i roštilj slave bitne datume...