Connect with us

Crna hronika

U Vogošći izgorio “audi Q7” u vlasništvu Bube Corellija

Objavljeno

na

U požaru koji je sinoć izbio u Vogošći izgorio je automobil “audi Q7”, koji je vlasništvo kontroverznog repera Amara Hodžića, poznatijeg kao Buba Corelli.

Prema zvaničnoj informaciji MUP-a KS, požar je prijavljen oko 22.35 sati u ulici Vogošćanskih odreda, a ugasili su ga pripadnici PVB Vogošća.

– Tom prilikom nije bilo povrijeđenih, dok je na vozilu nastupila materijalna šteta, a također je oštećeno i vozilo marke “VW golf 5”, vlasništvo L. Z. iz Travnika, koje se nalazilo parkirano u neposrednoj blizini – navodi se u informaciji MUP-a KS.

O svemu je, kako dodaju, obaviješten dežurni tužilac, a uviđaj su danas obavili pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak PPZ-a.

Prema nezvaničnim i preliminarnim rezultatima uviđaja, najvjerovatnije se radi o namjernoj paljevini.

Oglašavanje

Crna hronika

Detalji optužnice protiv instruktora iz Visokog: Dirao kandidatkinju za grudi, htio je ljubiti

Objavljeno

na

Od

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona podiglo je sredinom mjeseca optužnicu protiv Mustafe Karavdića zbog krivičnog djela bludne radnje. Sudija za prethodno saslušanje Općinskog suda Visoko u cijelosti je potvrdio optužnicu 21. juna.

Karavdić se tereti zbog svog ponašanja 30. septembra 2020. godine oko 18:40 sati, na području grada Visoko, u ulici Branilaca, na poligonu za obuku vozača, a nakon što je završio čas kao instruktor vožnje, na kojem je obučavao kandidatkinju K. K.

Kandidatkinja je u vozilu za obuku sjedila na mjestu vozača, a kada je ugasila vozilo i skinula sigurnosni pojas, Karavdić je, kako se navodi, “s ciljem zadovoljavanja svog seksualnog nagona svoju ruku stavio na desnu ruku oštećene, koju je držala spuštenu na natkoljenici svoje desne noge i svojom rukom milujući ruku oštećene rekao: ‘Vožnja je bila dobra, sve je uredu, žuriš li’?”.

“Kako mu je oštećena odgovorila: ‘Već devet minuta kasnim’, svoju ruku kojom je milovao ruku oštećene podigao je i njom zagrilio oštećenu preko ramena i privukao sebi, nakon čega je ruku pokušao staviti ispod majice oštećene i uhvatiti je za grudi, zbog čega se oštećena odmicala od njega prema vratima i lijevom rukom uhvatila za kvaku na vratima pokušavajući da ih otvori i izađe”, stoji u optužnici.

Međutim, tada je on svoju ruku povukao ispod majice oštećene pa je ponovo stavio preko njenog ramena i jače je privukao sebi te poljubio oštećenu u lijevi obraz blizu lijevog uha, a zatim na sredinu obraza pa treći put blizu njenih usana, iako je, kako stoji u optužnici, bio svjestan da upotrebom sile čini bludne radnje, što je htio.

“Oštećena ga je, uplašena, snažno odgurnula od sebe, otvorila vrata i istrčala iz auta te tako spriječila da dovrši umišljajem započeto krivično djelo, dakle, upotrebom sile pokušao je učiniti bludnu radnju”, zaključuje se u optužnici.

Klix

Nastavite čitati

Crna hronika

Visoko: Instruktor vožnje pokušao napastvovati kandidatkinju

Objavljeno

na

Od

Protiv Mustafe Karavdića iz Visokog je Opštinski sud u tom gradu potvrdio optužnicu, koja ga tereti da je, radeći kao instruktor vožnje, u vozilu za obuku pokušao napastovati kandidatkinju, a koja se spasla bijegom iz vozila.

U optužnici je precizirano da je kandidatkinju uhvatio za grudi, te da ju je ljubio, nakon čega je ona uspjela izaći iz auta i pobjeći.

Optužnicu protiv Karavdića podiglo je Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona.

U njoj je navedeno da se kritično događaj desio 30. septembra prošle godine oko 18.40, na području Visokog, na poligonu za obuku vozača. Sve se dešavalo nakon što je završen čas vožnje tokom kojeg Karavdić obučavao kandidatkinju, piše Srpskainfo.

“Ona je u tom trenutku u vozilu za obuku sjedila na mjestu vozača, a kada je ugasila vozilo i skinula sigurnosni pojas, on je, s ciljem zadovoljavanja svog seksualnog nagona, svoju ruku stavio na njenu desnu ruku, koju je držala spuštenu na natkoljenici svoje desne noge”, navedeno je u optužnici.

Dalje se navodi da je Karavdić potom krenuo da je miluje po ruci i zatim joj je rekao: “Vožnja je bila dobra, sve je u redu. Žuriš li?”

“Ona mu je tada kratko odgovorila: ‘Već devet minuta kasnim’, a on je svoju ruku, kojom je milovao njenu ruku, podigao i njom zagrilio kandidatkinju preko ramena, te privukao sebi”, precizirano je u optužnici.

Nakon toga je, dodaje se, ruku pokušao staviti ispod njene majice i uhvatiti je za grudi.

“Zbog toga se ona odmicala od njega prema vratima i lijevom rukom uhvatila za kvaku pokušavajući da otvori vrata i izađe”, navedeno je u optužnici.

Međutim, Karavdić se nije tu zaustavio, nego je nastavio da spopada djevojku. Kada je vidio da ona pokušava izaći iz automobila, on je svoju ruku povukao ispod njene majice, pa je ponovo stavio preko njenog ramena i jače je privukao sebi.

“Tada ju je poljubio u lijevi obraz, blizu lijevog uha, a zatim na sredini obraza, pa je treći put poljubio blizu njenih usana”, piše u optužnici.

Dalje se navodi da je on bio svjestan šta radi i da je na taj način počinio pomenuto krivično djelo.

“Bio je svjestan da upotrebom sile čini bludne radnje nad njom, što je htio, usljed čega ga je ona uplašena snažno odgurnula od sebe, otvorila vrata i istrčala iz auta. Tako je spriječila da dovrši ono što je naumio”, ističe se u optužnici.

Prema nezvaničnim informacijama, Karavdić je vlasnik pomenute auto-škole.

Nastavite čitati

Najčitanije