Povežite se sa nama

Crna hronika

U Tužilaštvo KS priveden vozač koji je usmrtio pješaka u Sarajevu

Objavljeno

-

Nakon stravične saobraćajne nesreće koja se desila sinoć u Sarajevu, policijiski službenici su uhapsili Aldina Subašića Čička (32) i Almira Baličevca Kepu (36). Osumnjičeni su danas predani u Tužilaštvo Kantona Sarajevo.

Aldin Subašić (33), osumnjičen za je sinoć u 21.40 sati u sarajevskom naselju Buljakov Potok, izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je jedno lice smrtno stradalo, upravo je predat u nadležnost Tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Podsjetimo, iz MUP-a KS je jutros potvrđeno, da je u nesreći koja se u 19.40 sati dogodila u ulici Smaje Šikala na mjestu poginuo pješak M. H. (1965), dok je povrede zadobio U. Dž. (1966).

Smrt M. H. na mjestu nesreće konstatirla je ekipa Hitne pomoći, koja je drugom pješaku ukazala ljekarsku pomoć, te ga prevezla u Opću bolnicu, odakle je pušten na kućno liječenje.

On je zadobio lakše tjelesne povrede, kazali su nam iz MUP-a KS.

Radeći na rasvjetljavanju opisanog krivičnog djela, policijski službenici su utvrdili da je navedenu saobraćajnu nezgodu prouzrokovao vozač A.S., rođen 1987.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, upravljajući putničkim motornim vozilom marke “VW Touareg”, reg. oznaka K47-T-335.

Vozač je u 21,05 sati pronađen zajedno sa licem A.B., rođen 1982.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, a koji se se momentu saobraćajne nezgode nalazio u vozilu na mjestu suvozača.

Dana 11. septembra 3 sati ujutrovozač A.S. je lišen slobode

Portal Radiosarajevo.ba saznaje da je za upravljačem vozila koji je usmrtio Sarajliju bio Aldin Subašić.

On je nakon hapšenja odmah priveden u prostorije MUP-a KS, gdje je tokom noćnih sati bio na obradi, a u 14.30 sati je predat u nadležnost Tužilaštva KS.

Saznali smo da se na suvozačevom mjestu se nalazio Almir Baličevac Kepa. On se sumnjiči za neukazivanja pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći, te pomaganja osumnjičenom nakon krivičnog djela.

Baličevac je od ranije poznat policiji, a u januaru ove godine za njim je bila raspisana potjernica MUP-a KS, po nalogu Općinskog suda u Sarajevu.

Ovdje pročitajte izvorni tekst:
Oglašavanje

Crna hronika

U Sarajevu nestala djevojčica Adrijana Hoda: Porodica moli za pomoć

Objavljeno

-

Od

Djevojčica Adrijana Hoda nestala je u Sarajevu sredinom prošle sedmice, potvrđeno je za Oslobođenje iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Kako je navedeno iz policije, dana 19.9.2020.godine Nasiha Sofović je prijavila da se dana 17.9.2020.godine oko 13:00 sati sa adrese stanovanja u ul. Safeta Zajke broj 75, općina Novi Grad Sarajevo, udaljila njena kćerka maloljetna Adrijana Hoda.

Djevojčica je rođena 2004. godine visoka je oko 150 cm, plavih očiju i srednje tjelesne građe.

Zubi: svi zdravi, lice: okruglo, kosa: duža, smeđe boje, čelo: visoko, osobni znaci: nema. Prilikom odlaska od kuće na sebi je imala crvenu majicu kratkih rukava, donji dio sive trenerke i patike žuto-bijele boje.

– U slučaju pronalaska ili bilo kakvih korisnih informacija koje bi mogle doprinijeti pronalasku Adrijane Hoda obavijestiti PS Novi Grad Sarajevo na brojeve telefona: 033 474 000, 033451 211, 033 246 198, Operativni centar MUP-a KS na broj telefona 122 ili najbližu policijsku stanicu, saopćeno je iz MUP-a.

Ovdje pročitajte izvorni tekst:
Nastavite čitati

Crna hronika

Komšija palio nisko rastinje pa mu vatra izmakla kontroli

Objavljeno

-

Od

U Bijelim Poljima, kilometar sjeverno od Gračanice oko 15 sati izbio je požar.

Gorjelo je nisko rastinje i šupa sa drvima vlasnika A.H.

Ubrzo su stigli vatrogasci Profesionalne vatrgasne jedinice iz Gračanice, požar stavili pod kontrolu i u 16:15 sati ugasili.

Prema onome što su utvrdili policijski službenici na terenu, jedan od komšija je palio nisko rastinje, i u jednom momentu  vatra  se izmakla kontroli, te je zahvatila šupu A. H. koja je dijelom izgorjela.

Ovdje pročitajte izvorni tekst:
Nastavite čitati

Najčitanije